» » » Як навчитися в'язати: для початківців?

Як навчитися в'язати: для початківців?

Як навчитися в`язати: для початківців?

Речі, пов`язані своїми руками, - це не просто нитки, переплетені між собою. Це частина душі майстра, втілення його творчих ідей і майстерності. Будь-який бажаючий може навчитися в`язати. А як це зробити початківцям майстриням, ми розповімо в цій статті.

Підбір матеріалу

Перш ніж приступити до в`язання, необхідно визначитися з матеріалом, з якого ви будете працювати. Адже від того, як ви це зробите, залежить вся подальша робота.

Вибір спиць або гачків

Для початку спиці і гачки необхідно вибирати середніх розмірів. Вони повинні бути такої довжини, щоб вам було зручно тримати їх в руці. Для початківців, щоб навчитися в`язати спицями, досвідчені майстри рекомендують вибирати залізні спиці, так як вони найкраще сидять в руці, і пряжа по ним краще ковзає.

вибір пряжі

У спеціалізованих магазинах досить великий вибір пряжі. розрізняють:

  • натуральну (вовняну, шовкову, бавовняну);
  • синтетичну (акрилову);
  • змішану пряжу.


Якщо ви тільки вчитеся в`язати, то необхідно вибрати змішану пряжу, так як вона не так розтягується при в`язанні і тримає форму. Варто відзначити, що нитка повинна бути в 1,5-2 рази товще гачка або спиці. Додаткову інформацію читайте в статті Як навчитися в`язати.

Підібравши правильний інструмент і матеріал, можна приступити до роботи.

виготовлення шарфа



Шарф - найлегше виріб. Саме з нього прийнято починати, якщо ви вчитеся в`язати.

матеріал:

  • спиці - 2 шт;
  • пряжа - 100 гр (80 метрів).

Чим довше шарф вам необхідний, тим більше пряжі слід брати.

Хід роботи:

В результаті вийде шарф довжиною близько 110 см і шириною 20 см з малюнком «Великий рис». В`яжеться шарф в кілька етапів:

  1. Наберіть 22 петлі і пров`яжіть чотири ряди тільки лицьовими (платочная в`язання). Перша кромочная петля знімається, а остання в`яжеться виворітного петлею.
  2. В`яжіть малюнок «Великий рис», але з боків продовжуйте в`язати хусткової в`язкою. Для цього зніміть першу кромочную петлю і пров`яжіть дві лицьові, потім дві виворітні і дві лицьові (це малюнок), потім знову дві лицьові. Кромочні петлі повинні бути виворітними.
  3. Наступний ряд в`яжеться навпаки: де були виворітні, в`яжіть лицьові, а де особові - виворітні. І робіть так кожні два ряди.
  4. В`яжіть до необхідної довжини.
  5. В кінці пров`яжіть 4 ряди хусткової в`язкою і закрийте ряд. Шарф готовий.

в`яжемо рукавиці

Якщо ви хочете зв`язати не тільки шарф, але і рукавиці, то для початківців необхідно підібрати просту схему. Рукавиці можна в`язати декількома способами:

  • на двох спицях - в такому випадком доведеться зшивати полотна вироби;
  • на п`яти спицях - круговий плетіння.

Другий варіант більш затребуваний.

Хід в`язання:

  1. Виміряйте найширшу частину долоні. У жінки в середньому виходить 20 см.
  2. Далі розрахуйте кількість петель: 20 см * 1, 7 (щільність в`язання по горизонталі) = 34 петлі. Якщо результат поділити на 4 спиці, вийде - по 8,5 петель, округлятимете до 9 петель.
  3. В`яжеться рукавиці на 5 спицях зверху вниз. Наберіть на кожну спицю по черзі по 9 петель таким чином, щоб вийшов нерозривне коло. Потім візьміть п`яту спицю і за допомогою неї по колу пров`язуйте ряд за рядом. Не забувайте, що остання петля попереднього ділянки - це перша петля наступного. Таким чином пров`яжіть гумку.
  4. Потім, додаючи по кілька петель, пров`яжіть основну частину до великого пальця.
  5. Петлі на місці передбачуваного великого пальця закрийте і продовжуйте в`язати підставу. Коли підстава рукавиці дійде до мізинця, починайте збавляти петлі. На бічних частинах дві петлі пров`яжіть разом, перевертаючи першу петлю. В`яжіть таким чином до тих пір, поки у вас не залишиться по 2 петлі, які необхідно затягнути.
  6. Виготовте великий палець. Наберіть 7 петель на спицю, які були закриті, а на іншу 8 рядів. Пров`яжіть по колу 18 рядів лицьовими петлями і закрийте кінець.

Незабаром ви навчитеся в`язати прості вироби, а потім можете переходити і на більш складні. Крім того, ви можете використовувати не тільки спиці, але і гачок. У цьому вам допоможе стаття Як навчитися в`язати гачком. Згодом ви зможете в`язати будь-які речі. Про те, як зв`язати, наприклад, кофту, читайте в нашій статті Як зв`язати кофту гачком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!