» » » Як зв'язати спицями шарф?

Як зв'язати спицями шарф?

Як зв`язати спицями шарф?

Шарф є необхідним аксесуаром у гардеробі і не тільки в холодну пору. Різноманітність шарфів дає великі можливості для фантазії. Поговоримо в цій статті, як навчитися в`язати шарф спицями.

Як в`язати шарф

Для початківців, в`язка шарфа - це найпростіше завдання, яке дає можливість набути цінних навичок і отримати чудову річ. Якщо вже освоєні лицьова і виворітна петля, можна приступати до виконання вироби. Для цього не знадобляться викрійки, не потрібно видаляти або додавати петлі, немає необхідності що-небудь зшивати після закінчення в`язання. Розглянемо те, як зв`язати шарф спицями. Схеми будуть приведені для наочності.

Ширина такого шарфа зазвичай становить від 10 до 30 см, довжина від 80 см до 2 метрів. Пряжа може бути будь-якої товщини. В`яжеться він навіть із залишків пряжі. З різнофактурний і різнобарвною пряжі може вийти досить-таки оригінальна річ.

Вибирати для шарфа візерунок теж не складно. Підійдуть найбільше двосторонні в`язки, які виглядають однаково з обох сторін. Саме так можна пов`язати шарф спицями. Для початківців краще всього підійде платочная в`язання. При такому способі, у всіх рядах всі петлі пров`язуються однаково. Робиться це лицьовими петлями. Добре буде виглядати в такому виконанні смугастий шарф. Чергувати кольори через два ряди.

Ще один прийом, який можна використовувати при в`язанні шарфа стібка підв`язки - це виконувати в`язання спицями різними по товщині. Приміром, 10 рядів в`яжеться спицями №2, наступних 10 рядів різними по товщині спицями, одна з яких №2, а втора №9 або 10. Шарф виходить дуже цікавий і оригінальний, при цьому виконаний він простий в`язкою.



платочная в`язання

Різні шахматки і путанки - це для шарфа теж хороший варіант узору. У цих варіантах в`язання чергуються лицьові і виворітні петлі. Наприклад, розберемося, як в`язати візерунок шахматка 3 на 3. Необхідно набрати число петель, яке дорівнюватиме сумі числа кратного 3 і числа 2 (це кромочні петлі). В`яжемо: 1-ий ряд - одна кромочная, * три лицьових, три виворітних *, кромочная.- 2-ий і 3-ий ряд - над лицьовими лицьові, над виворітними ізнаночние- 4 ряд - над лицьовими виворітні, над виворітними лицьові. Далі все ряди повторити.

візерунок Шахматка



Візерунок Шахматка: схема в`язання

Всілякі гумки - це найпопулярніші в`язки для шарфа. Особливо добре виглядає в цьому випадку англійська резинка. Необхідно набрати кількість петель кратне 2. В`яжеться: 1-ий ряд - одна кромочная, * одна лицьова, одна виворітна, * одна кромочная- 2-ий ряд - одна кромочная, * одна лицьова, один накид, знімається без пров`язування виворітна петля, * одна кромочная- 3-ий ряд - повторювати з першого.

в`язання гумки

Дуже хороший варіант для шарфа - це складна гумка. Кількість петель має дорівнювати 6 і плюс дві кромочні. В`яжеться: 1-ий ряд - * дві лицьові, дві виворітні, одна лицьова, одна виворітна * - 2-ий ряд - одна виворітна, * дві лицьові, одна виворітна, одна виворітна, одна лицьова, дві виворітні *. Рапорт між зірочками повторюється. 3-ий ряд - повторюється з 1-го ряду.

В`язання складної гумки

В`язання складної гумки

Як в`язати шарф «Нічний гість»

  • В`яжеться такий шарф з чистої вовни. Знадобиться два кольори, бордовий, близько 50 г пряжі, і чорний, близько, 200 м Щільність в`язання повинна бути - 20 петель на 10 см. Знадобляться також спиці №5.
  • В`язання робиться різними в`язками - платочной смугастої, платочной, поперечної гумкою і гумкою 2х2. Необхідно набрати 44 петлі з чорної пряжі.
  • Спочатку виконуємо хусткової в`язки, потім вищевказані візерунки чергуються в довільному порядку, не забуваючи час від часу переходити на пряжу бордову або додавати її.

Ви прочитали досить докладну інструкцію, як зв`язати шарф спицями, тепер спробуйте зробити це самостійно. Ви можете ознайомитися з нашими статтями: «Як зв`язати капюшон?»І«Як зв`язати хомут?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!