» » » Як зв'язати шарф гачком?

Як зв'язати шарф гачком?

Як зв`язати шарф гачком?
Як зв`язати шарф гачком?

Теплий і м`який шарф мається на кожному гардеробі чоловіка або жінки. Але не кожен початківець знає, як зв`язати шарф гачком самостійно, та так, щоб було красиво і модно. Наша стаття допоможе вам впоратися з таким завданням, і ви навчитеся в`язати шарфи для себе і своїх рідних.

Основи в`язання шарфа

  • В`язання будь-якого шарфа гачком завжди починається з набору повітряних петель, кількість яких залежить від ширини готового виробу.
  • Простий варіант шарфа у вигляді рівного прямокутного вироби повинен мати чіткі краї. Для цього кожен новий ряд починається з петель підйому (двох або трьох). При цьому кількість стовпчиків в кожному ряду повинно бути однаково. Інакше один ряд буде довший за інший, при цьому виріб матиме неохайний вигляд.
  • Щоб найпростіший шарф гачком придбав родзинку, можна за допомогою ланцюжків з повітряних петель прикрасити короткі сторони вироби, зв`язавши їх у вигляді бахроми або, зв`язавши різноманітні квіти гачком, прикрасити ними готовий шарф.
  • Якщо в роботі використовувати виключно стовпчики без накиду, можна отримати досить щільне і важке виріб.
  • Якщо ж чергувати ланцюжка з повітряних петель зі стовпчиками з одним або декількома накидами, тоді готовий шарф набуде більш повітряний і легкий варіант. Прикладом може служити модель шарфа з відео майстер-класу в статті - Як в`язати гачком шарф.
  • Також легкість вироби може залежати і від співвідношення розміру гачка до товщини пряжі. Якщо взяти гачок з номерами 6-8, а пряжу використовувати тонку, як для ажурних хустинок, готовий виріб буде легким, як павутинка. Але ажурні шарфи в`яжуться не тільки гачком. Якщо ви любите працювати спицями, про прийомах такого в`язання вам розповість стаття - Як в`язати ажурний шарф.


Якщо вам зрозумілі основи в`язання шарфів гачком, спробуйте пов`язати чоловічий шарф для вашого близької людини.

Принципи в`язання чоловічого шарфа

  • Так як чоловічі шарфи найчастіше бувають невеликих розмірів, пряжі шарфдля в`язання потрібно не більше 100-150 грам. Також для в`язання чоловічого шарфа необхідно взяти гачок з відповідним номером (на упаковці з пряжею виробник рекомендує взяти потрібний гачок).
  • В`яжіть чоловічий шарф або по індивідуально підібраною схемою в`язання, або простими стовпчиками з накидом, не забуваючи звертати увагу на вищевикладені поради.


Коли ви освоїте в`язання простих шарфів гачком, можна приступити і до більш складних виробів. Наприклад, можна зв`язати жіночий шарф.

Особливості в`язання шарфа-снуд гачком

Найчастіше шарф-снуд в`яжеться спицями, як наприклад, розповідає стаття - Як зв`язати хомут. Але любителі в`язання гачком можуть порадувати себе моделями гачком, шарфякі в`яжуться не набагато складніше, ніж вироби спицями.

  • Особливості в`язання шарфа-хомута в тому, що виріб в`яжеться не в довжину, а в ширину. Тому, щоб не прогадати з об`ємом готового виробу, ретельно виміряйте всі параметри майбутнього виробу і підрахуйте кількість набраних петель.
  • Для того щоб зв`язати шарф-снуд (хомут), вам знадобляться пряжа будь-якого вподобаного відтінку і гачок. Як правильно вибрати пряжу для в`язання вам допоможе стаття - Як зв`язати шарф-снуд.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!