» » » Як в'язати гачком шарф?

Як в'язати гачком шарф?

Як в`язати гачком шарф?
Як в`язати гачком шарф?

В даний час в`язані речі дуже популярні. Вони є ексклюзивними, оригінальні і дешевше, ніж аналогічні речі, пропоновані в магазинах. Особливою популярністю користуються в`язані шарфи. Варіантів шарфів, пов`язаних гачком, існує величезна безліч, все залежить тільки від вашої фантазії та вміння. Дізнайтеся, як навчитися в`язати гачком шарф. В першу чергу необхідно розглянути базовий варіант даного вироби, оскільки на його основі можна легко придумати і свій спосіб створення шарфа.

Базовий варіант в`язання

Отже, як почати в`язати шарф гачком. Для цього вам буде потрібно: 2 мотка будь-яких ниток, гачок № 3 або 4.

  • Основа. Процес в`язання шарфа починається з набору на гачок ланцюжка з повітряних петель. Її довжина повинна дорівнювати довжині майбутнього шарфа. Основа готова.
  • Доповнюємо основу. Потім необхідно набрати три повітряних петлі підйому і почати в`язати до кінця ряду стовпчиками з накидом. Далі потрібно знову набрати три петлі і почати в`язати в зворотному напрямку. Так слід провязать 6 рядів і обрізати нитку.
  • Бахрома. Готовий шарф необхідно обв`язати стовпчиками без накиду по всьому периметру. Щоб зробити це слід відрізати нитки, які будуть в 2 рази довше бахроми. Потім їх потрібно розібрати в пучки і прикріпити по краю вироби за допомогою гачка. Вийшов дуже теплий і практичний шарф.
  • Візерунки. На основі ланцюжка з повітряних петель, яка набирається на самому початку в`язання шарфа, можна зв`язати шарф будь-яким візерунком, наприклад, «черепашкою» або «сіточкою», довгу або коротку смугу.

Як в`язати гачком шарф «Вів`єн»



Варто зауважити, що візерунки, одержувані при в`язанні гачками, будуть красиво виглядати по обидва боки, що не можна сказати про в`язку на спицях. Також при бажанні можна обв`язувати краю шарфа різними крайовими візерунками, це додасть шарфу велику жіночність і декоративність. Особливо красиво виглядають візерунки, виконані з різних стовпчиків - плоских, випуклих, стовпчиків з нахилом або витягнутих стовпчиків. Слід звернути особливу увагу на таку модель шарфа, як «Вів`єн». Виглядає він дуже ефектно, а процес його в`язання зовсім не складний. Для цього вам знадобиться: 400 г пряжі, гачок № 3. Розглянемо схему в`язання шарфа середньої ширини. Необхідно зв`язати за допомогою гачка дві частини: стовпчики з нахилом - вузьку сітку, яка буде основою шарфа, а також пишну широку облямівку.

  • Стовпчики з нахилом. Щоб зробити це, необхідно спочатку зв`язати 15 повітряних петель, в яких 3 останні петлі в`яжуться з нахилом замість першого стовпчика. Після цього слід пов`язати 2 повітряні петлі, пропустити 2 повітряні петлі в ланцюжку, зв`язати стовпчик з нахилом. Таким чином слід провязать ряд. Ряди необхідно повторити. Далі стовпчики з нахилом потрібно в`язати над попередніми стовпчиками з нахилом. Так виходить сітка.
  • Широка кайма.Теперь слід дізнатися, як закінчити в`язати шарф гачком. Для цього уздовж шарфа необхідно пов`язати облямівку. Для цього слід спочатку обв`язати край стовпчиками без нахилу, паралельно з цим потрібно збільшувати кількість петель в два рази. Наступний ряд повинен повторювати попередній, збільшуючи при цьому кількість петель також в 2 рази. Дійшовши до останнього ряду, кількість петель має збільшуватися лише в півтора рази. Так, шарф «Вів`єн» готовий.


Схема, як в`язати гачком шарф, допоможе вам виготовити бажану модель. Необхідно тільки вибрати, який шарф ви хочете мати.



Тепер ви знаєте, як зв`язати модний шарф, пам`ятайте, цей аксесуар завжди прикрасить ваш гардероб і зробить вас більш привабливою і чарівною.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!