» » » Як зв'язати стрічковий шарф?

Як зв'язати стрічковий шарф?

Як зв`язати стрічковий шарф?
Як зв`язати стрічковий шарф?

Багато умільці замислюються про те, як зв`язати стрічковий шарф. Такий підвищений інтерес викликаний тим, що в`язання з стрічкової пряжі є одним з найпростіших способів швидко виконати ефектне виріб. Дізнайтеся, як відбувається в`язання шарфів стрічкової пряжею спицями та гачком.

Як зв`язати гачком шарф з стрічкової пряжі

Зв`язати такий модний і красивий шарфик можна всього за пару годин. Для цього вам знадобиться: 250 гр. стрічкової пряжі, гачок №4. Процес в`язки шарфа починається з пров`язування 15 повітряних петель і 3 петель з накидом замість стовпчика для першого ряду. Потім необхідно пов`язати ще 2 повітряні петлі, пропустити 2 повітряні петлі в ланцюжку і на третьому ряду зв`язати з накидом стовпчик. Так слід в`язати до кінця ряду. Всі наступні ряди потрібно повторити таким же чином. Вийде сітка.

Далі необхідно почати в`язати облямівку уздовж шарфа: простими стовпчиками без накиду. Наступний ряд в`яжеться вже стовпчиками з накидом, збільшуючи кількість петель в два рази. Потім схема в`язання цих двох рядів повторюється. Останній ряд в`яжеться стовпчиками з накидом, збільшуючи кількість петель в 1,5 рази, тобто з двох петель попереднього ряду слід вив`язувати по 3 петлі. Ажурний шарф з стрічкової пряжі готовий і може прикрасити будь-який гардероб.

Як зв`язати спицями шарф з стрічкової пряжі



Одне з найефектніших виробів, пов`язаних з лентовидной пряжі - пишний шарфик-жабо. Він відмінно може використовуватися для різноманітних елементів одягу або виступати, як самостійна деталь. Для цього вам знадобиться: 100 гр. стрічкової пряжі і товсті спиці № 8.

Слід зауважити, що принцип в`язання стрічкової пряжею дуже простий. Необхідно захоплювати верхні кромочні дуги, правого, робочої, спицею. Провязивать нитки-дуги можна лицьовими петлями, як через одну, так і через дві петлі. Все залежить від задуманої форми вироби. Якщо ви хочете, щоб рюші вашого шарфика вийшли не сильно виражені, то слід захоплювати кожну петлю пряжі.

Тепер в`яжемо шарф з стрічкової пряжі з рюшами



В першу чергу потрібно нанизати кожну другу верхню петлю на пряму спицю. Для того, щоб дуги було легше розрізняти, необхідно розтягувати кінець стрічкової пряжі. Вводити спицю слід під нитку справа наліво, потім спицю, з утворилася петлею, потрібно відсувати в протилежну сторону від себе. Таким чином, слід провязать шість петель. Далі першу дугу ряду необхідно провязать звичайної лицьової гладдю. При цьому праву спицю потрібно вводити за верхню стінку петлі. Потім потрібно провязать дві петлі разом і перекинути їх на спицю. Так слід робити до тих пір, поки не залишиться одна петля, в яку потрібно буде протягнути залишок ниток і зав`язати вузлик.

Зверніть увагу на один важливий момент в процесі в`язання, розглянемо деякі особливості того, як зв`язати стрічковий шарф. Справа в тому, що в процесі роботи з даного виду пряжею необхідно максимально акуратно розмотувати клубок. Потрібно стежити за тим, щоб стрічка не закручуватися в спіраль. В іншому випадку, полотно шарфа не матиме однаковий вигляд з обох сторін. Також слід виконувати як прямі, так і зворотні ряди виключно лицьовими петлями, а тасьму завжди заводити за роботу. Хоч вам може і здатися, що робота ця по початку досить складна, не впадайте у відчай, через 15 хвилин ви станете майстром! У разі, коли вам необхідно пов`язати кілька рядів рюшів, найкраще вести роботу в дві нитки. Необхідно буде виконувати два полотна стрічкової пряжею, а наступну пару - тонкої бавовняної пряжею, що має тон тасьми. В такому випадку, складки будуть лягати акуратними рядами.

Як можна помітити, зв`язати шарф з стрічкової пряжі досить просто. Також вам допоможе зв`язати шарф з стрічкової пряжі - відео, розташоване нижче.

Тепер ви точно зможете зв`язати такий модний аксесуар, як шарф з стрічкової пряжі. Тут наведені приклади, як для любительок в`язати гачком, так і для майстрів спиць. Підберіть для вашого шарфа відповідний матеріал і колірну гамму, придбайте пряжу, і вперед!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!