» » » Як зв'язати шарф-снуд?

Як зв'язати шарф-снуд?

Як зв`язати шарф-снуд?

Шарфом-снуд називають шарф, пов`язаний по колу, або шарф, у якого початок і кінець зшиті і утворюють коло. Такий вид шарфа можна пов`язати будь-якої довжини і ширини, а також найрізноманітнішим візерунком. Все, що вам необхідно для того, щоб мати такий шарф, - це знати, як в`язати шарф-снуд спицями або гачком. Але найголовніше - це правильний вибір матеріалів, який допоможе уникнути багатьох проблем.

вибір пряжі

Завжди при виборі пряжі для шарфа необхідно враховувати той момент, що на шиї шкіра дуже чутлива і ніжна. Тому пряжа повинна бути неколюча. Не соромтеся прикладати в магазині до своєї шиї сподобався моток ниток. Якщо шерсть буде груба, то ви відразу ж відчуєте дискомфорт. Дуже красиво виглядає шарф, пов`язаний з об`ємної пряжі, мохеру або букле. Якщо ви припускаєте носити даний виріб навесні, то можна обійтися малим процентним вмістом в складі нитки вовни. Так, слід віддати перевагу змішані Пряжа з додаванням віскози, бавовни або акрилу. Обдумуючи, як зв`язати шарф-снуд, можна віддати перевагу пряжі з люрексом. Він відмінно підкреслить шляхетність і стиль цієї речі. Технік для в`язання даного виду шарфа існує величезна кількість. Варто дізнатися найефектніші і оригінальні способи в`язання шарфа-снуд.

Як зв`язати шарф-снуд спицями



Дана модель шарфа виконана польської гумкою і пов`язана на кругових спицях. Варто відзначити, що снуд може в`язатися практично будь-який вузький, за винятком англійської та будь-яких пишних в`язок, оскільки зв`язати по колу такі гумки неможливо. Отже, для в`язання шарфа-снуд польської гумкою необхідні: кругові спиці 8 мм., 180 м мохерової пряжі, 100 г. кашемірової пряжі. Процес в`язання польської гумки полягає в наборі числа петель, кратних чотирьом.

  • Набір петель. Для цього необхідно взяти дві нитки і набрати на спиці 108 петель.
  • Принцип в`язання. В`язати слід наступним чином: 1 ряд в`яжеться двома лицьовими і 2 виворітними петлями, 2 ряд - 1 виворітного, 2 лицьовими і 2 виворітними, 3 ряд в`яжеться так само, як і перший, потім все повторюється по колу. Кількість рядів може бути необмежено, все залежить від вашого бажання.
  • Після того як ви пов`язали необхідної довжини шарф, слід закрити останній ряд, і снуд буде готовий.

Таким же чином можна пов`язати чоловічий шарф снуд, тільки слід підібрати більш товсту, масивну пряжу і більш відповідні кольори.

Як зв`язати шарф-снуд гачком



Шарф-снуд, пов`язаний гачком, виглядає дуже ефектно. Особливу красу це виріб набуває за рахунок об`ємної в`язки, а саме в`язання гачком може легко надати такий ефект. Варто зауважити, що шарф-снуд, виконаний навіть найпростішим малюнком, наприклад, гумкою, виглядає дуже стильно. Найбільш ажурні і красиві візерунки можливо виконати тільки гачком. Слід зазначити, що в`язати шарф-снуд гачком складніше, ніж спицями. Незважаючи на те, що сам процес в`язання гачком цього засобу не вимагає великої кількості маніпуляцій, необхідно бути максимально акуратним. Для того щоб зв`язати спицями ажурний шарф-снуд, буде потрібно 250 м квіточки (70% мохер, 30% акрил) і гачок № 4. Ми розповімо, як зв`язати шарф-снуд за допомогою повітряних петель.

  1. Наберіть гачком ланцюжок петель в непарній кількості. Довжина ланцюжка буде відповідати довжині снуд. Потім з`єднайте першу і останню петлі, утворивши кільце з петель;
  2. Тепер необхідно провязать чотири повітряні петлі підйому;
  3. Потім потрібно протягнути гачок в петлю через одну;
  4. Після цього знову захопіть нитку і пров`яжіть три повітряні петлі підйому;
  5. Після пров`язування повітряних петель третю з них просмикніть через петлю на гачку;
  6. В`яжіть снуд по колу, повторюючи дії з 3 по 5 пункт. Виходитиме гарний візерунок. Коли зв`яжете таким чином шарф необхідної товщини, закріпіть і сховайте нитку.

Ефектний і теплий шарф-снуд готовий. Ще ви можете подивитися в інтернеті різні візерунки, якими можна прикрасити шарф. Допоможе виготовити в`язаний шарф-снуд схема.

Приємного вам в`язання і найкращих вражень від створеної вами речі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!