» » » Як в'язати спицями: для початківців?

Як в'язати спицями: для початківців?

Як в`язати спицями: для початківців?

Можна задивитися, спостерігаючи за тим, як вміла в`язальниця швидко накидає петельки, навіть не дивлячись на них, але повірте, таке майстерність приходить не відразу. Якщо ви зацікавилися питанням: як в`язати спицями, поспішаємо порадувати, що для початківців в нашій статті наведені ряд корисних порад, які допоможуть освоїти таке захоплююче заняття, як в`язання. Також на додаток до нашої статті рекомендуємо прочитати статтю - Як в`язати спицями для початківців.

Підбираємо матеріал для роботи

Поверхня спиці повинна бути ідеально рівною, щоб за неї не чіплялися ниточки і ворсинки, а пряжа просувалася по ній без перешкод. Можна вибрати екземпляр з будь-якого матеріалу, але краще буде сталь, такі спиці найбільш зручні. Виробники полегшують завдання рукодільниць, нерідко вказуючи на упаковці з пряжею рекомендований діаметр (номер) спиць для в`язання.

Як навчитися в`язати спицями

Для початківців найкраще підійдуть металеві вироби. Спиці розрізняються по діаметру, чим більше, тим відповідно більше вийде петелька. Для товстої нитки не підійде спиця, що нагадує по виду голочки. Початківцям не варто вибирати пряжу з великою кількістю паєток, намистин або декоративних вузликів. Ниточка повинна бути рівною і не скручуватися при в`язанні. Рекомендуємо для ознайомлення прочитати статтю Як почати в`язати спицями.

Створюємо перший ряд



Перше, що повинна освоїти починаюча в`язальниця - формування петель першого ряду в полотно. Варіантів безліч, але ми візьмемо за приклад найпростіший - класичний.

  1. Нитка накидається на ліву кисть і утворює петельку на великому пальці.
  2. Кінчик нитки, що звисає з пальця повинен бути досить довгим для того, щоб сформувати перший ряд петель.
  3. Набір обов`язково робиться двома спицями, з`єднаними між собою, щоб полотно при в`язанні НЕ перетягнули.
  4. Тепер робиться перша петля складеними спицями - захоплюється нитка, що лежить на пальцях, виводиться через петлю. На спицях залишається перша петелька, за аналогією набираються інші.

прості малюнки

Для початківців в`язання простих фігур часто не так цікаво, як в`язання різних візерунків. Не дивно, що хочеться чогось більш вишуканого.

  1. Щоб зробити простий малюнок можна чергувати ряди, пров`язуючи їх лицьовими і виворітними.
  2. У в`язанні лицьовій петлі нитка знаходиться за полотном, і ви витягуєте петельки до себе, в виворітного - навпаки.
  3. Якщо хочете домогтися на одній зі сторін в`язального полотна рівній поверхні, пров`язуйте один ряд «обличчям», другий - «виворотом».

Детальніше про те, що ще можна пов`язати початківцю можна дізнатися в розділі в`язання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!