» » » Як в'язати круговими спицями?

Як в'язати круговими спицями?

Як в`язати круговими спицями?
Як в`язати круговими спицями?

Якщо ви вже вмієте в`язати звичайними спицями, то навчитися і освоїти в`язання круговими спицями вам буде не складно. Тільки під час роботи круговими спицями не відвертають роботу, а круговими рядами, або «колами», називають ряди. Перевагою в`язання спицями по колу є те, що виріб виходить безшовним.

Для освоєння навику в`язання спицями по колу вам знадобляться спеціальні інструменти, терпіння і цілеспрямованість. Спеціальні інструменти - це мітка для маркування петель, набір, що складається з декількох коротких спиць або кругові спиці. Що краще взяти: набір спиць або кругові спиці? Цей вибір буде залежати від кількості необхідних петель для виготовлення виробу. Якщо ви не вмієте в`язати взагалі і раніше навіть ніколи не тримали в руках спиць - не біда! Як в`язати круговими спицями, відео в інтернеті покаже вам. Це дуже цікавий, захоплюючий процес.

Кругові спиці, що це



Зовні, кругові спиці є звичайні металеві спиці, зазвичай 15-сантиметрові, з`єднані за допомогою якогось синтетичного матеріалу, наприклад, волосіні або дроту. Товщина спиць може бути різною, а довжина дроту буде залежати від окружності вироби. Наприклад, розтягуватися будуть петлі на дуже довгій волосіні, а на короткій - нагромаджуватися. Відмінністю кругових спиць від звичайних є і те, що тільки кистями рук утримують кругові спиці, а на центральній частині волосіні концентрується вся тяжкість вироби.

Як в`язати круговими спицями правильно

  • Певна кількість петель набираємо на того ж номера, що і кругові, звичайну спицю, яку ви будете використовувати в роботі. Потім рівномірно на дроті розподіляємо їх так, щоб залишалися вільними самі спиці.
  • У праву руку з останньої набраної петлею беремо кінець спиці, інший кінець спиці потрібно взяти в ліву руку. Після останньої набраної петлі встановлюємо мітку для маркування петель. Після починаємо в`язати до мітки по колу. Мітка означає кінець одного кола. Потім переводимо мітку на інший кінець спиці, продовжуємо в`язання. 
  • Для того, що б дріт, що скріпляє спиці, які не звивалася, її потрібно на кілька хвилин опустити в гарячу воду. Вона стає рівною.
  • Круговими спицями можна в`язати як прямими, так і зворотними рядами. При виготовленні деяких виробів, наприклад, в`язання покривала або ковдри, набагато зручніше і простіше в`язати саме круговими спицями. Це можна пояснити тим, що для виробу потрібно набрати велику кількість петель, а потім в ході просування роботи у вас на колінах виявиться вся тяжкість полотна, а не на довгій прямій спиці.
  • Що б уникнути утворення отвору на початку ряду першого кола, необхідно перші кілька петель провязивать і робочою ниткою, і її вільним кінцем. Якщо у вас не виходить таким способом провязать перші петлі, то є й інший спосіб. Одну зайву петлю набрати в кінці початкового ряду. Потім, не пров`язуючи її, переносимо петлю на першу спицю і в`яжемо разом з першою петлею.

Під час переходу від однієї спиці до іншої так само можуть утворитися отвори. Щоб не допустити їх освіти, потрібно нитку тугіше затягувати або в`язати з наступною спиці на пару петель більше в кожному колі. Як в`язати круговими спицями ви дізналися, тепер можна практикувати це.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!