» » » Як зв'язати пінетки спицями?

Як зв'язати пінетки спицями?

Як зв`язати пінетки спицями?
Як зв`язати пінетки спицями?

Пінетки - перша взуття кожного малюка. Маленькі черевички-несучок можна купити, а можна зшити або зв`язати їх самостійно. Якщо спиці для вас - звичний рукодільний інструмент, то ми розповімо вам, як зв`язати пінетки спицями. Вам залишиться тільки підібрати підходящу пряжу і взятися за справу!

Двоколірні пінетки для початківців



З цієї інструкції ви дізнаєтеся, як зв`язати пінетки новонародженому спицями. Ці м`які, маленькі черевички вийдуть навіть у початківців рукодільниць. Для роботи вам буде потрібно 50 г пряжі двох кольорів і звичайні прямі спиці.

  1. Основним кольором набираємо на спиці 28 петель.
  2. Хусткової в`язкою пров`язуємо 52 ряду.
  3. В один прийом з правого боку закриваємо 8 петель.
  4. Беремо нитку додаткового кольору і продовжуємо в`язання на що залишилися 20 петлях.
  5. В`яжемо 4 ряди панчішної в`язкою (лицьовою гладдю), потім 4 ряди виворітного в`язкою. Всього робимо по 8 панчішних і 7 виворітних рядів - закінчуємо лицьовими петлями.
  6. Закриваємо всі петлі в один ряд.
  7. Смугасту двоколірну деталь загинаємо до протилежної сторони одноколірної деталі (початок в`язання), замикаємо кільцем і пришиваємо.
  8. У нас вийшло кільце рівне з дной боку і з виступаючим язичком з іншого.пінетки
  9. Перевертаємо кільце рівною стороною вгору і по краю його двокольорового частини прокладаємо наметочним шов.
  10. Стягаємо нитка - це шкарпетка пінетки. Складаємо по прямій лінії одноколірну частина кільця і зшиваємо її прямим швом - це п`ята. Вийшла підошва пінетки.
  11. Формуємо мисок пінетки. Перевертаємо черевичок. По краю його двокольорового частини знову прокладаємо наметочним шов і стягуємо нитку.
  12. Відвертаємо вниз язичок - виступаючу частину одноколірної деталі. Черевичок готовий!
  13. Так само в`яжемо другий черевичок.

Пінетки-кеди



Не знаєте, як зв`язати пінетки-кеди спицями? Приготуйте спиці 3 номери і 50 г блакитного і білого кольору і скористайтеся цією інструкцією.

  1. Білій пряжею набираємо на спиці 32 петлі.
  2. В`яжемо стопу - 12 рядів. Лицьову сторону в`яжемо лицьовими, в кожному ряду додаючи одну схрещену лицьову петлю. Виворітну сторону також в`яжемо лицьовими, але при цьому першу петлю знімаємо, а другу, дві останні і дві середні петлі пров`язуємо виворітними.пінетки
  3. Наступні два ряди в`яжемо блакитний ниткою лицьовій гладдю. На лицьовій стороні в`язання за 3 петлі до середини 2 петлі міняємо місцями і в`яжемо їх разом однією лицьовою (дві лицьових петлі з перекидом). З виворітного боку в`язання виконуємо той же прийом, але в`яжемо 2 виворітних петлі з перекидом. Продовжуємо в`язання, поки кількість петель не скоротиться в 2 рази.
  4. Знову беремо білу нитку і в`яжемо манжети (1 лицьова, 1 виворітна) висотою 10 сантиметрів. Закриваємо в`язання.
  5. Зшиваємо краю. Гачком або спицями в`яжемо шнурок, протягуємо його в отвори і вивертаємо манжету.

Тепер ви знаєте, як зв`язати дитячі пінетки спицями простим і швидким способом, доступним навіть для початківців рукодільниць. Але це не єдині варіанти в`язання пінеток. Про те, як зв`язати пінетки двома спицями, ви також можете прочитати в статті Як в`язати пінетки. А ще їх можна пов`язати на п`яти спицях, використовуючи прийоми шкарпеткового в`язання, або круговими спицями. Їх можна робити різнокольоровими або монотонними, теплими або легкими, ажурними або щільними. Все залежить від вашої фантазії! Дерзайте!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!