» » » Як зв'язати шапочку спицями?

Як зв'язати шапочку спицями?

Як зв`язати шапочку спицями?
Як зв`язати шапочку спицями?

Той, хто хоч раз в житті захопився в`язанням, знає, що це любов назавжди. А коли у вас або знайомих в родині з`являється маленьке диво, утриматися від в`язаного своїми руками подарунка неможливо. Як зв`язати спицями шапочку малюкові, ви дізнаєтеся з нашої статті.

Підбір матеріалу

Для роботи вам знадобляться спиці і 1-2 мотка пряжі. При виборі квітів враховуйте стать майбутньої власника вашого подарунка. Схем головних уборів для малюків існує безліч. Але ми підібрали таку, по якій зв`язати шапочку спицями може навіть починаюча рукодільниця.

створення шапочки

  1. На стандартні спиці набираємо петлі. Якщо ви хочете зробити шапочку двокольорового, то починайте з тієї пряжі, колір якої буде основним.
  2. Тепер необхідно пов`язати два ряди гумки - спеціального малюнка, який дозволяє полотну тягнутися. Найпростіший візерунок - це чергування однієї або двох лицьових і виворітних петель.
  3. Додаємо нитка другого кольору і пров`язуємо нею 2 ряди гумки, дотримуючись тієї ж схеми, що і в перших двох рядах.шапка
  4. Знову в`яжемо два ряди гумки пряжею основного кольору.
  5. Тепер переходимо до візерунку шапочки. Пряжею додаткового кольору в`яжемо 2 ряди в техніці «виворітна гладь» (всі петлі в лицьових рядах пров`язують як лицьові, а в виворітних - виворітними. У лицьовій гладі все навпаки).
  6. Далі використовуємо основний колір і тій же технікою пров`язуємо 1 ряд. Переходимо на лицьову гладь, якій пров`язуємо 3 ряди.
  7. Пункти 4 і 5 повторюємо 4 рази.
  8. Перевертаємо шапочку так, щоб лицьова сторона дивилася на вас. Приступаємо до в`язки потиличної частини. Якщо ви коли-небудь в`язали носок, то наступні інструкції вам дуже нагадають цей процес.
  9. Подумки ділимо загальна кількість петель на 3 частини. Тепер віднімаємо від бічних частин 1-2 петлі і додаємо їх до середньої частини. Ось від цієї кількості петель і відштовхуйтесь. В`яжемо перші бічні петлі, а потім серединні. Останню петлю пров`язуємо разом з першою бічний петлею.
  10. Вивертаємо шапочку на виворітну сторону. В`яжемо тільки серединні петлі, останню знову пров`язуємо разом з бічною.
  11. За такою схемою продовжуємо роботу над шапочкою, поки у вас з боків не залишиться трохи більше половини петель.шапка
  12. Тепер в`яжемо потиличну частину як починали: останню петлю пров`язуємо з першої, але вже у всіх лицьових рядах зменшуємо по 2 петлі.
  13. Закриваємо всі петлі.
  14. По краях чепчики набираємо петлі і пров`язуємо кілька поруч гумки. Закриваємо петлі.
  15. Зав`язочки в`яжемо стовпчиками без накиду. Готові тесемочки пришиваємо до шапочці. Сподіваємося, що результат вас порадував! Наступного разу можете поекспериментувати з різними візерунками та малюнками.


Якщо ви маєте намір зв`язати шапочку малюкові, почитайте наші статті Як зв`язати дитячу шапку і Як зв`язати шапку хлопчикові. Додаткові инструк можете також знайти в статті Як зв`язати шапку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!