» » » Як зв'язати кардиган гачком?

Як зв'язати кардиган гачком?

Як зв`язати кардиган гачком?

Якщо ви починаюча рукодільниця, і вам набридло в`язати серветки і шарфи, то саме час взятися за щось складніше і цікавіше. Ідеально для цього підходить кардиган. У наш час можна знайти масу схем і моделей, від класики до екстриму, від простого до творів мистецтва. Завжди залишається місце фантазії, особливо при виборі кольору.

переваги кардигани

Кардигани ніколи не виходять з моди. Це справжня класика, яка завжди затребувана. Вони підкреслюють нашу жіночність і елегантність. Що може бути красивіше, ніж ажурний кардиган ручної роботи.

Кардиган просто не замінна річ. Він обов`язково повинен бути присутнім в гардеробі кожної дівчини. Це полегшений варіант пальто. Адже часто буває, що в куртці і пальто жарко, а в одній сорочці вже прохолодно. Саме для таких моментів і створений кардиган.

Початок роботи

Зв`язати кардиган гачком можна різними способами. Наприклад, щільної в`язкої або ажурною, застосовувати щільні джгути або різні візерунки. Існує багато варіантів і схем, і продовжують з`являтися нові і цікаві моделі. Кардиган своїми руками зв`язати, для вас не складе великих труднощів.

Вашій увазі представляю прекрасну ажурну модель. Спробуємо пов`язати кардиган 36 розміру. Допоможе зв`язати кардиган схема, прикладена в кінці.



Для роботи вам знадобиться:

  • пряжа Ode рожева з кораловим відливом (50% шерсть / 50% поліамід -165м, 50г) 400г;
  • пряжа Zlato рожева з золотим кольором (70% віскози / 30% люрекс- 190м, 50г) 150г;
  • гудзик рожева? 3 сантиметри;
  • гачок № 3,1.

Схеми і процес

Основний візерунок тут це круглий мотив, який в`яжеться за схемою № 1. Потрібно набрати 6 в.п., замкнути в кільце, і вив`язувати круговими рядами.

  • 1 ряд ниткою Ode
  • 2 ряд ниткою Zlato
  • 3 ряд ниткою Ode.

Характерний ажурний візерунок вив`язувати по схемі №2. Спочатку потрібно в`язати з 1 по 3 ряд, потім повторювати 2 і 3 ряди. Повторювати раппорт з десяти петель і 2х рядів. Густота в`язання 28П. на 9 рядів - 10х10 см, пов`язано ниткою Ode, круглий мотив? 10,5 сантиметрів.



Приступимо до спинки і переду. Потрібно зв`язати 38 круглих ажурних мотивів за схемою № 1 і 4 напівкруглих по схемі №1а. Виконуючи їх з`єднання в останньому ряду смуги, як зазначено на схемах рисками.

У вас повинно вийти в результаті п`ять смуг, три з них складаються з восьми круглих мотивів, 2 з 1полукруга 7 кіл і знову 1 півколо. Потрібно обв`язати ниткою Ode готові смуги, схема №3 допоможе вам зробити єдине полотно.

Верхній край полотна потрібно обв`язати по схеме№3а, 1-2 ряд ниткою Ode, 3 ряд-Zlato, 4 і наступні ниткою Ode. Продовжувати в`язання потрібно ажурним візерунком ниткою Ode. Для горловини зменшити з обох сторін 4х5п. в кожному 2 ряду. На відстані 5 см від безпосереднього початку ажурного візерунка, піст як пров`язати 4 ряди, потрібно почати формувати пройм і в`язати окремо спинку, праву і ліву полички.

Права: залишити 10п. на відстані 21 см від краю (вертикального) полички, зменшити для пройми в кожному 2 ряду 2х5п. Так само продовжуйте збавляти для горловини, як сказано, було раніше. Після закінчення вивязкі горловини і пройми, в`яжіть прямо. На відстані 21-го сантиметра від початку ажурного візерунка закінчите в`язання. Ліва поличка в`яжеться симетрично правій.

Спинка в`яжеться аналогічно. На висоті 19.5 від початку залиште середні 41П. Далі слід зменшити з кожного боку 1х5п.

рукава

Щоб зв`язати рукава, зробіть 3 круглих мотиву. Потрібно з`єднати кільцеву смугу. Верхній край обв`яжіть відповідно до схеми №3а, змінюючи пряжу як на основних деталях. Далі в`яжіть згідно зі схемою № 2 ниткою Ode. На відстані 38 сантиметрів від початку ажурного візерунка потрібно залишити з обох сторін 10 п. Для лінії оката потрібно зменшіть з обох сторін у кожному другому ряду 5 х 4 п. На відстані 49 см від безпосереднього початку нашого ажурного візерунка закінчуйте в`язання.

Для збірки потрібно виконати плечові шви. Обв`язати ниткою Ode краю поличок, згідно зі схемою №3, на правій зв`яжіть петлю з 5 в.п. Потім обв`яжіть виріз по схемі № 4а. Не забудьте про шви рукава і гудзик. Осилив цей варіант можна зв`язати теплий кардиган. Успіхів вам у ваших починаннях.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!