» » » Як зв'язати чоловічий светр?

Як зв'язати чоловічий светр?

Як зв`язати чоловічий светр?

Часом хочеться порадувати близьких чоловіків подарунком власного виготовлення, наприклад, що-небудь зв`язати. Але як це зробити? Наприклад, як зв`язати чоловічий светр спицями? Зараз спробуємо в цьому розібратися.

Перед тим як зв`язати чоловічий светр, так само як і іншу річ, в першу чергу, слід визначитися з моделлю майбутнього виробу, підібрати для цього необхідну пряжу і відповідні до неї спиці. Вибір інструмента для в`язання є одним з важливих моментів роботи, так як від цього буде залежати якість виробу.

Ми наведемо приклад в`язання чоловічого светри певного розміру, але якщо вам потрібен светр поменше або побільше, то не забудьте правильно визначитися з розміром. Отже, щоб зв`язати светр чоловічий спицями розміру 52/54 з аранських джгутів, знадобиться 1 кг. пряжі вовняної середньої товщини. В`яжеться він на спицях № 4,5 і 5. Ще однією необхідною складовою буде 15-сантиметрова застібка типу "блискавка" в тон обраної для в`язання пряжі.

Умовні позначення: п. - Петля, р. - Ряд., Ліц.- лицьовій, вив. - Виворітний.

Техніка в`язання узорів

  • гумка 2x2: 2 осіб., 2 ізн. поперемінно (вив. р. в`яжеться по малюнку);
  • гладь лицьова: осіб. р. - Осіб. п ізн. р. - Ізн.п .;
  • перловий великий візерунок: 1 осіб., 1 ізн. Змінно зі зміщенням візерунка через 1 р.
  • візерунок фантазійний: в`яжеться згідно зі схемою, наведеною нижче.

Спинка в`яжеться спицями № 4,5. Набираємо 74 п. І в`яжемо узором гумка 2х2 шириною 6 см. Далі слід перловий великий візерунок спицями №5, при цьому додаємо 4 п. Таким чином, загальна кількість петель при виконанні перлового візерунка складе 78. Досягнувши висоти полотна спинки в 44 см., необхідно закрити за 7 п. з кожного боку (ряд зменшується до 64 п.) для пройм. На висоті, рівній 72 см., Потрібно закрити ще по 15 п. Для плечей і 34 п. Для горловини.



В`язання переду починається таким же чином, як і в`язання спинки, тобто 74 п. Гумкою 2х2 до висоти 6 см. Перейшовши зі спиць № 4,5 на спиці № 5, додаємо в наступному ряду 10 п. Розділимо вийшло таким чином кількість петель ( 84) на 3 частини, кожна з яких для зручності в`яжеться з окремих мотків: 1) 18 п. - перловий узор- 2) 2 п. - перловий, 44 п. - згідно зі схемою, 2 п. - жемчужний- 3) 18 п . - перловий. При висоті полотна, що дорівнює 17 см. Від гумки 2х2, потрібно все три частини об`єднати і продовжити в`язання прямо з дотриманням малюнків. На висоті 44 повторюємо закриття по 7 п. З кожного боку для пройм. Треба виконати повністю центральний джгут 2 рази, після чого не пов`язані 16 р. згідно зі схемою, а потім 12 п. в центрі лицьової гладдю.

Через 8 см. Від місця, де були закінчені пройми, необхідно закрити 8 центральних петель і продовжувати в`язати кожну сторону окремо. Це робиться для вставки блискавки. Досягнувши висоти від пройми, рівній 21 см., Закриваємо боку від розрізу в наступному порядку отримання кожен 2 р. - 5 п., 4 п., 2 п., Потім 2 рази по 1 п. На висоті вироби 72 см. Потрібно закрити для плечей по 18 п.



Переходимо до рукавів. В`язання буде поперечним. На спицях № 5 потрібно набрати 73 п. І в`язати за наступною схемою:

  • 1 р. (Це буде зворотний бік) - 73 виворітні п .;
  • 2 р .: 19 п. Перловим візерунком;
  • 3 р. провязать виворітний р. по перловому візерунку.

При подальшому в`язанні слід врахувати, що кожен другий р. пров`язується додатково 14 раз по 4 п., при цьому перші 25 п. - це в`язання перловим візерунком, потім 24 п. за схемою, і знову 24 п. перловим візерунком.

Як тільки задіяні всі 73 п., В`яжеться полотно заввишки 27 см. Прямо, виконується скіс рукава укороченими р. і закривається п. У готовому вигляді ширина низу рукава повинна скласти 27 см., верху - приблизно 56 см.

в`яжемо деталі

Як зв`язати чоловічий светр? Схему можна легко знайти в Інтернеті, це полегшить сам процес в`язання.

У пуловері є капюшон, тому для нього на спицях № 5 піднімаються все п. Для капюшона треба підняти всі п. По краю вирізу горловини на спиці № 5, зв`язати до висоти в 35 см. Перловим візерунком, закрити п. По одному з кромок країв шліци і половині капюшона піднімаємо п., в`яжемо 3 см. гумкою 2х2 і закриваємо п. Точно так же в`яжеться друга сторона. Далі виконується шов капюшона.

Декоруємо светр кишенями. Спицями з № 4,5 піднімаються п. На середній частині передньої деталі, в`яжеться 3 см. Звичайною гумкою 2х2 і закриваються п. Краї клапанів пришиваються. Мішковина кишені в`яжеться спицями №5 з виворітного боку, для чого після гумки піднімаються 44 центральні п., В`яжуться вони перловим візерунком протягом 17 см, п. Закрити. Тепер верхні і бічні кромки мішковини кишені залишається тільки пришити.

Останнім штрихом є вшивання застібки-блискавки. Пуловер з візерунком з ажурних джгутів готовий!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!