» » » Як зв'язати косичку?

Як зв'язати косичку?

Як зв`язати косичку?
Як зв`язати косичку?

Ті, хто люблять в`язати, розуміють, що умінням створювати однотипний візерунок просто не обійтися. Щоб в`язати неповторні унікальні речі, необхідно мати в своєму арсеналі різнотипні візерунки, які допоможуть зробити виріб ще красивішим та привабливішим.

Одним з найпоширеніших візерунків, які застосовуються для створення светрів, джемперів і шапок, є косичка. Розглянемо, як зв`язати косичку так, щоб вона надала виробу цікавий вид.

Підготовчий етап

Хоча в`язати даний візерунок дуже швидко, все-таки важливо пам`ятати два основних моменти, які варто врахувати ще до початку роботи:

  1. Рельєф візерунка безпосередньо залежить від товщини ниток: якщо вона велика, значить, саму косичку варто також зробити широкою. Якщо цього не врахувати, то замість красивої косички буде незрозумілий клубок вузлів.
  2. У разі наявності товстої нитки також слід робити більше рядів між переплетеннями, тоді остаточний результат не буде схожий на мотузку.

В`яжемо косичку спицями

Зв`язати косичку спицями можна в кілька етапів:

  • Перший етап - набір на робочу спицю необхідної кількості петель. Залежно від техніки в`язання число петель може змінюватися. В даному випадку набираємо 24 петлі (16 петель для країв і 8 на саму косичку).
  • Другий етап - в`язання лицьовими петлями. Перший ряд складається з 8-ми лицьових, 8-ми виворітних і знову 8-ми лицьових. Другий ряд в`язання відбувається повністю навпаки, як дзеркальне відображення першого ряду. косичка спицямиВідповідно, в`яжемо 8 виворітних петель, 8 лицьових і знову стільки ж виворітних. Даний ряд є лицьовим. Таким чином необхідно провязать 11 рядів - це буде підстава для самої косички.
  • Третій етап - дійшовши до 12-го ряду, ми вже маємо звичайну підставу для майбутньої косички. Але наступний ряд буде особливий, тому його потрібно в`язати поступово. Спочатку потрібно зв`язати звичайні 8 петель виворітних. Далі необхідно взяти ще одну спицю - третю. На неї потрібно надіти наступні 4 петлі, що не провязани. Третю спицю з непровязаннимі петлями поки не чіпаємо, вона знаходиться попереду, а в`яжемо наступні 4 петлі, використовуючи при цьому робочу спицю. Тепер ті петлі, які перебували на запасний спиці, одягаємо на робочу. І тільки тепер ці петлі можна провязивать. Далі закінчуємо цей ряд знову 8-ю виворітними петлями.
  • Четвертий етап - перший переплетення косички готове, знову в`яжемо 11 звичайних рядів, повторюючи другий етап. А після - знову чергове переплетення косички.


Повторюючи послідовність рядів, згодом ви зможете створити відмінний візерунок, який можна застосувати де завгодно.

Додатково про в`язання коси читайте в статті Як зв`язати косу.

Все про в`язання можна знайти в розділі В`язання спицями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!