» » » Як обв'язати намистину?

Як обв'язати намистину?

Як обв`язати намистину?

Жінки дуже люблять прикраси. Хтось віддає перевагу дорогоцінним металам, а кому-то по душі авторська робота. Оригінальні намиста, зроблені своїми руками - завжди виділяють жінку. Всі майстрині, які володіють навичками в`язання, виглядають стильно, незвично і зі смаком. Але, якщо ви не вмієте в`язати, сьогодні ця стаття - для вас! Ми подивимося, як обв`язати намистину, зробивши її відповідним аксесуаром до свого одягу.

Які використовуємо матеріали

Щоб пов`язані вами намиста не лежали без діла в скриньці, подумайте, до якого одягу ви хочете змайструвати таку прикрасу. А тепер, підбирайте колір ниток в тон одягу або зіграйте на контрасті. Намистини вибирайте одного або різних розмірів. Ну, і, звичайно ж, як обв`язати намистину без гачка? Його номер повинен відповідати товщині нитки. При зборі бус, можете використовувати різну фурнітуру: намистини зі скла, з полімерної глини, металеві, пластмасові. Фантазуйте і експериментуйте, як вам хочеться. 

Обв`язування намистини гачком

Вибравши все необхідне для роботи, приступаємо до справи. Зрозуміти, як обв`язати намистину гачком, просто, маючи базові навички в`язання. Це включає в себе знання повітряної петлі і стовпчики без накиду, а також уміння додавати і збавляти петлі. Приступимо до цього цікавого процесу, набравшись терпіння. 

  • 1 ряд: зв`язали 2 повітряні петлі. З другої петлі вив`язувати 6 стовпчиків без накиду. Це початок плетіння по колу.
  • 2 ряд: в кожній петлі пров`язуємо 2 стовпчика без накиду. Таким чином, петлі збільшилися вдвічі: всього тепер 12 петель.
  • 3 ряд: продовжуємо додавати, але пров`язуємо по 2 стовпчики без накиду з кожної третьої петлі. Вийде 16 петель.
  • 4 - 6 ряд: в`яжемо без змін: 16 петель.
  • 7 ряд: в цьому ряду зменшуйте, пров`язуючи кожну третю петлю 2 петлями разом одним стовпчиком без накиду. У вас знову 12 петель.
  • 8 ряд: тепер помістіть намистинку і пров`яжіть кожні 2 петлі разом одним стовпчиком без накиду. 6 петель, які залишилися, стягніть ниткою і закріпіть. Кінець нитки сховайте в бусинці.


У цій простій технології, як обв`язати намистину гачком, є один нюанс. Кількість петель для вашої намистини, залежить від її розміру, від товщини нитки і від номера гачка. Головне, щоб намистина НЕ проглядала через нитку. Для цього, не лінуйтеся і спробуйте заздалегідь провязать зразок, обраної вами ниткою, різними гачками.

Різні варіанти в`язаних бус

Зв`язати намистини гачком можна не використовуючи намистину-заготовку. Замість дерев`яної або пластмасової намистини, під час обв`язування, можна використовувати вату, обрізки ниток, тканин. По-перше, це здешевить ваш процес. А по-друге, зробить більш легким, і ви можете надати такий намистині будь-яку форму: куля, овал, плеската.

Що стосується збірки таких намистин, деякі варіанти ми вже розглядали. Однак існує ще один, дуже цікавий варіант. Намистини в`яжуться відразу безперервно. Тобто, зв`язали одну намистину, тепер не перерізати нитку, а продовжуйте далі. Зв`яжіть 5 повітряних петель і починайте наступну намистину з третьої петлі. Прикрасити такі намистини можна бісером або тасьмою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!