» » » Як набирати петлі?

Як набирати петлі?

Як набирати петлі?

Перед Вами інструкція, в якій мова піде про те, як набирати петлі на спицях. В принципі, існує кілька способів набору петель на спицях. Давайте детально розглянемо кожен з них. Почнемо з найпростіших.

прості способи

  • Нитка потрібно прокласти навколо вказівного і великого пальців лівої руки. Спицю потрібно ввести в петлю на великому пальці, і захопити нею ниткою на вказівному. Захоплену нитка простягають в петлю, яка у великого пальця. Після цього скидаємо петлю з великого пальця і затягуємо її на спиці. Таким чином, набираємо необхідну кількість петель.
  • Навколо вказівного і великого пальців розташуйте нитка. Спицею захопіть нитку між великим і вказівним пальцями. Захоплену нитка простягніть так, щоб вона перетиналася з ниткою, яка йде від великого пальця. Великий палець винесіть з петлі і вийшла петельку затягніть на спиці.
  • Наберіть петлю, як описано в першому пункті, потім йде нитка від вказівного пальця прокладається перед спицею. Потім спиця проводиться під ниткою і захоплює нею нитку, яка йде від вказівного пальця.

Більш складні способи

  • Існує ще подвійний набір петель, який використовують для в`язання гумок. Набираємо просту петлю, як вказано в першому пункті. Наступну петлю набирайте так: спицею захоплюємо нитку на вказівному пальці і простягаємо її під петлею на великому пальці. Третя петля: спицю потрібно ввести знизу вгору в петлю великого пальця. Візьміть нитку, яка йде від вказівного пальця, і витягніть петлю. Тепер скидаємо петлю з великого пальця і затягуємо її на спиці.
  • Ще можна набирати кругові петлі для в`язання. Для цього необхідно взяти п`ять спиць. Набираємо прості петлі на третю і четверту спиці. Потім звільняємо необхідну кількість петель від 4 спиці. Вийде, що перші дві спиці повинні опинитися у вашій правій руці, а друга пара - в лівій. Пров`язавши кілька рядів, ви помітите, що останні 2 петлі на четвертій спиці знову опиняться на першій спиці.
  • Для вироби, краї якого повинні добре утримувати форму, хрестової набір петель рекомендують проводити подвійний ниткою. Залежно від товщини пряжі хрестоподібний набір здійснюють, використовуючи одну або дві спиці. Обидві нитки, основна і додаткова, для набору петель повинні мати однакову довжину. Відмотати від клубка кінець в два рази довше, ніж необхідно для початку першого ряду. Цей кінець потрібно скласти удвічі і накинути на вказівний палець лівої руки, що йде від клубка кінцем. На великому пальці зробіть петлю з подвійної нитки. Для виконання всіх непарних петель, введіть спицю в петлю, яка на великому пальці, захопивши нитку, яка йде від вказівного пальця. Виведіть її з петлі, приберіть петлю з великого пальця і затягніть подвійний ниткою на спиці.

Набираємо петлі гачком

Давайте тепер розглянемо, як набирати петлі гачком.



Пам`ятайте, що від набору петель, від виконання цієї дії, буде залежати якість подальшої роботи. Крім цього, потрібно правильно розрахувати кількість необхідних початкових петель для в`язання. Це допоможе зробити виріб симетричним і ідеальним за розміром і формою.



Розглянемо алгоритм, як набрати петлі. В`язання гачком не так складне, як здається.

  • Щоб набрати петлі гачком, необхідно виконувати повітряні петлі. Як набирати повітряні петлі? Кожна подібна петля надалі буде відповідати елементу, який буде передбачатися в роботі. Беремо гачок, накидаємо на нього нитку так, щоб її кінець був перед роботою. Залишатися за гачком повинна робоча нитка. Під гачком схрещуємо коротку частину нитки і довгий кінець, який для зручності тримаємо в натяг на вказівному пальці. Петля виходить незакінченою.
  • Беремо підстави решт пряжі великим і середнім пальцями. Виконуємо накид «до себе» зверху на гачок. І через незакінчену петлю протягуємо нитку. Знову робимо накид «до себе», після чого крізь попередню повітряну петлю витягуємо і його. Проробляємо аналогічні дії і далі. Не забувайте, що робочу нитку потрібно тримати в натяг на вказівному пальці, це допоможе полегшити набір петель. В результаті повторень, повинна вийти ланцюжок з повітряних петель, кількість яких залежить від обраного вироби.
  • Для набору необхідної кількості петель, спочатку зв`яжіть пробний зразок. Для ланцюжка з 20 повітряних петель, потрібно буде в кінці доповнити її однією підйомною повітряної петлею. Її роблять для того, щоб кромка кожного ряду виходила рівною по краю і висоті. Повітряні петлі є нульовим поруч.
  • Виконуйте перший і наступні ряди простим стовпчиком, але, пам`ятаючи про повітряну підйомну петлю. Пров`яжіть 10 рядів, таким чином, а після цього простягніть нитку через останню петлю останнього ряду, це дозволить закінчити зразок. Його потрібно випрати, розкласти на рівній поверхні і висушити. Після цього виміряйте ширину і довжину, це дасть можливість розрахувати кількість повітряних петель необхідних в ланцюжку нульового ряду.
  • На гачок петлі можна набрати і на готовий виріб. Такий спосіб використовують для обв`язування краю. Це вийдуть вже не повітряні петлі, а стовпчики. Закріпіть нитку на початку, його визначаєте ви самі. Найчастіше це роблять в з`єднаннях деталей. Гачок вводять в найближчу петлю в останньому ряду, захоплюють нитку, розташовану за роботою і простягають її. На гачку виявляється перша петля. Потім просовуємо гачок в іншу петлю, захоплюємо нитку, витягуємо її і пров`язуємо дві петлі на гачку. Таким чином, пров`язуємо до того, поки не закінчаться петлі готового виробу.

Тепер ви знаєте, як набирати петлі і спицями та гачком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!