» » » Як зв'язати ляльку гачком?

Як зв'язати ляльку гачком?

Як зв`язати ляльку гачком?

В`язана лялька - це більше, ніж просто звичайна іграшка, адже це саморобна річ буде зберігати частинку душі того, хто її створив.

З чого почати

Сьогодні, ми поговоримо про те, як зв`язати ось таку ляльку:

Лялька буде складатися з декількох деталей: голова, тіло, дві ручки, дві ніжки, а також, волосся. Як зв`язати ляльку гачком? Для цього нам знадобиться гачок №3 і 100 гр. пряжі Бебі. В`язання ляльок гачком потрібно робити в стовпчик без накиду, при цьому додаючи по два стовпчики без накиду, вив`язуючи їх з петлі підстави. А при зменшенні, потрібно провязивать разом дві петлі підстави до двох стовпчиках без накиду. Тіло нашої ляльки буде виглядати так:



Для того щоб його зв`язати, потрібно зібрати повітряну ланцюжок з 15 петельок, і замкнути її в кільце. Після чого, потрібно зробити ще одну повітряну петельку підйому і провязать 14 стовпчиків. Далі в`яжемо ще 1 ряд, в наступному ряду додаємо 7 стовпчиків. У 3-му - спочатку 8, а потім ще 3 стовпчики з збільшеннями. І ще раз 8 стовпчиків і 3 з збільшеннями - це будуть плечі. До кожного наступного ряду потрібно додавати по 3 стовпчика для обох плечей. Слідуючи цій схемі, потрібно в`язати тіло, а після робити зменшення в зворотному порядку. Перед тим, як закінчити тулуб, потрібно набити заготовку сентипоні, щоб вона придбала обсяг.

в`яжемо ніжки

Для цього знадобиться повітряна ланцюжок з 26 петель, замкнута в кільце. Після чого, потрібно зробити ще одну повітряну петельку підйому і провязать 25 стовпчиків по спіралі без накиду. Потім, потрібно робити зменшення в 12-му, 20-му, а потім і в кожному 5-му ряду, поки не буде 19 петель. Загальна кількість рядів має бути 45. Після, в`яжемо напівстовпчик без накиду, і тим самим закінчуємо в`язання ніжок. Для того щоб зробити черевичок, потрібно провязать 2 ряди, потім робимо 17 стовпчиків, і з 2-х наступних петель вив`язувати 4 стовпчика. Ще через 7 рядів з 2-х середніх петель вив`язувати 4 стовпчика. Повинно бути 35 петель. Для підошви - по 3 стовпчика з боку п`яти і носка, в кожному ряду. Також в`яжемо і другу ніжку.

ручки



Для ручок потрібно зібрати повітряну ланцюжок з 20 петельок, і замкнути її в кільце. Після чого, потрібно зробити ще одну повітряну петельку підйому і провязать 19 стовпчиків. На 8-му, 15-му, а потім і кожному 5-му ряду потрібно робити спадання, поки не стане 14 петель. Для кисті руки потрібно в 1-му рівномірно додати 7 стовпчиків в 1-му ряд і провязать 3 ряди. У 5-му ряду потрібно провязать 6 стовпчиків, а потім, потрібно зробити з`єднувальний стовпчик, і провязать 4 ряди вгору 1-ий стовпчик. Після чого, нитка потрібно обірвати, а кінці сховати всередину - вийде великий палець. Взявши нову нитку, зв`яжіть долоньку на що залишилися петлях - пров`яжіть 6 рядів вгору, а потім, потрібно зробити зменшення, пров`язуючи кожні 2 стовпчики. Після чого, нитка потрібно знову обірвати, а кінці сховати всередину. Ви напевно переконалися, що робити все самостійно, досить легко, особливо в`язати ляльки гачком. Схеми досить прості. Повторіть минулої операцію з іншою рукою. Після, ноги і руки потрібно наповнити синтепоном, як і тіло.

Виготовляємо голову

Набравши 3 повітряні петлі, замикаємо в кільце, і, зробивши петлю підйому, пров`язуємо 5 стовпчиків. В`яжемо ще ряд. Додаємо 6 стовпчиків і пров`язуємо 9 рядів, додаючи до кожного по 6 стовпчиків. Всього, повинно вийти 68 стовпчиків. Потім, в`яжемо 8 рядів, і в кожному наступному ряду робимо зменшення на 6 стовпчиків. Повинно залишитися тільки 6 стовпчиків. Наповнюємо голову синтепоном. А, на що залишилися петлях робимо зменшення. Для очей потрібно замкнути в кільце ланцюжок з 3 повітряних петель, а потім зв`язати 6 стовпчиків. Взявши пряжу іншого кольору, в`яжемо 2 ряди, додаючи при цьому по 6 стовпчиків в кожен ряд. Пришиваємо очі, і вишиваємо рот. Для того, щоб зробити волосся, потрібно нарізати нитки на відрізки по 30 см. Нитки скласти навпіл, і за допомогою гачка, закріпити на голові.

Для того, щоб зробити ніс, потрібно пришити гурток дрібними стібками, а потім стягнути нитку і закріпити її. Після того, як всі деталі будуть готові, потрібно ляльку зібрати. Для цього просто зшиваємо готові деталі, кожну на своє місце. Для прикраси, може зшити плаття, чи костюм. Зростання готової ляльки повинен бути близько 50 см.

Ось так, можна зв`язати дуже милі ляльки гачком. Опис дозволяє без особливих зусиль або умінь впорається з цим завданням. Пробуйте і у вас все вийде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!