» » » Як зв'язати іграшку?

Як зв'язати іграшку?

Як зв`язати іграшку?
Як зв`язати іграшку?

Всілякі в`язані ведмедики з пряжі букле, зайчишки - з ангори, кицьки - з мохеру так подобаються дітлахам, що вони готові заполонити ними весь будинок. Про те, як зв`язати м`яку іграшку спицями або гачком читайте в нашій статті.

Методи в`язання іграшок гачком або спицями значно відрізняються один від одного. Наприклад, всі деталі іграшок гачком в`яжуться по колу за допомогою стовпчика без накиду. Саме цьому вчить стаття - Як в`язати іграшки. А ось іграшки, пов`язані спицями, можуть виконуватися з однієї або декількох великих деталей лицьовій гладдю, а вже в фіналі практично готові тваринки доповнюються деякими штрихами. Прикладом послужить опис робіт зі статті - Як зв`язати кішку.

Золота рибка гачком



Цей варіант в`язаній іграшки виконується гачком. Щоб зв`язати таку милу іграшку гачком знадобляться схеми хвоста, а також знадобляться:

  • пряжа оранжевого і блакитного відтінку,
  • гачок № 2,
  • наповнювач.

Процес в`язання:

  1. Роботу над рибкою починайте з вив`язування губ. Для цього наберіть 4 повітряні петлі гачком і з`єднайте їх в кільце.
  2. Тепер, вставляючи гачок в кільце, пров`яжіть в першому ряду 8 стовпчиків б / н. Таким чином, в`яжіть ще 2 ряди.
  3. Далі переходите на в`язання голови рибки. Для цього три ряди поспіль виконуйте поповнення в кожному другому стовпчику кожного ряду, і ще в одному ряду в кожному третьому стовпчику. Після пров`яжіть два ряди без додатків.
  4. Тепер плавно переходите до вив`язування тулуба рибки і в`яжіть 7 рядів без додатків і убавленій.
  5. Далі виконуйте зменшення: у першому ряду зменшуйте по одному стовпчику через кожні три стовпчики, у другому - через кожні два стовпчики. Потім в`яжіть п`ять рядів рівно, а потім в кожному другому стовпчику виконайте золота рибкаостанні зменшення. Наповніть рибку синтепоном і зшийте край залишилися петель.
  6. Тепер прийшов час вив`язування хвоста. Для цього на отриманий від попереднього дії шов тулуба, наберіть п`ять стовпчиків б / н.
  7. Далі виконуйте додавання: спочатку один раз в центрі першого ряду, а потім два рази в центрі другого ряду.
  8. У третьому ряду переходите на вив`язування піко з 4 повітряних петель в кожній петлі ряду. У четвертому ряду почніть в`язати з шести повітряних петель, прикріпивши їх до першої арці, потім в`яжіть ще шість петель, прикріплюючи їх до другої арці і так далі до кінця ряду. У наступних рядах виконуйте збільшення у кожному піко по 2 петлі. Закінчите в`язання, коли кількостей повітряних петель в кожному піко дорівнюватиме 12.
  9. Верхній плавник в`яжіть, як і хвіст, тільки почніть його з семи стовпчиків б / н. Два нижніх плавника починайте з чотирьох повітряних петель, потім в`яжіть ряд стовпчиками з / н і виконайте 2 додатка.
  10. Залишилося виконати оченята для вашої рибки. Для цього зв`яжіть 4 повітряні петлі і з`єднайте їх в кільце. Потім в кільце введіть 8 стовпчиків без накиду. Закріпіть нитку. Пришийте очі рибку.

Золота рибка гачком готова. Яку ще можна пов`язати іграшку для початківців, можете дізнатися зі статті - hКак зв`язати собаку.



Якщо у вас є бажання зв`язати іграшку спицями, пропонуємо простий варіант вироби.

Зайка-лежень спицями з цільного полотна

Для роботи візьміть спиці № 3, пряжу в кол-ве 50 грам, наповнювач і очі для майбутнього зайчика.

Процес в`язання:

  1. Наберіть на спиці 80 петель і в`яжіть лицьовій гладдю полотно з 100 зайкарядів. При цьому в кожному 9 ряду виконуйте зменшення 9 разів по одній петлі з кожного краю. Закрийте петлі.
  2. Зшийте бічний і нижній шов, залишивши верхній незашітим (виходить, як мішок).
  3. Наповнюйте іграшку синтепоном, починаючи з ніжок. У міру наповнення відокремлюйте кожну ніжку за допомогою шва. Те ж виконайте і з іншими деталями зайчика.
  4. Пришийте або приклейте очі, вишийте носик.

М`яка іграшка спицями готова.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!