» » » Як зшити плаття-трансформер?

Як зшити плаття-трансформер?

Як зшити плаття-трансформер?
Як зшити плаття-трансформер?

Кожна модниця мріє поповнювати свій гардероб, як можна частіше якийсь незвичайної і оригінальної річчю. Звичайно, за гарною річчю можна сходити в магазин, але набагато краще зшити її самостійно, тим самим гарантуючи собі унікальність нового наряду. Все більшу популярність серед модниць набирає плаття-трансформер. Незважаючи на гадану простоту, воно пропонує масу можливостей для польоту фантазій. З його допомогою можна легко урізноманітнити свій образ. Відмінно підійде плаття-трансформер для повних і худих фігур. Одним словом, це плаття для кожного і на всі випадки життя.

Зшити своїми руками плаття-трансформер

В першу чергу необхідно вибрати відповідний матеріал. Найкраще віддати перевагу еластичному трикотажу або БИФЛЕКС. Його ширина повинна складати 150 см. Для того щоб розрахувати необхідну довжину тканини, слід побудувати викрійку. Для цього потрібно провести необхідні мірки.

знімаємо мірки

За допомогою складеної у два шари тканини потрібно виміряти обхват грудей. Після цього необхідно виміряти обхват в тих місцях, де буде знаходитися пояс. В яких саме - повністю залежить від поточної трансформації майбутньої сукні. Таким чином, це можуть бути: обсяг талії, обсяг над грудьми, обсяг під грудьми і на шиї. Потім слід визначити висоту пояса. Приблизно вона повинна становити 15 см.

Тепер потрібно вирішити, якої довжини буде сама сукня. Якщо ви хочете, щоб ваше плаття мало стандартну довжину до коліна, то необхідно виміряти відстань від коліна і до ключиць, а після цього від нижнього краю пояса і до коліна. Якщо ж вам хочеться мати довге плаття-трансформер, то потрібно буде просто перенести нижню точку вимірювань вниз.



Далі потрібно виміряти такі відстані: від нижнього краю пояса і до щиколоток, від талії і до щиколоток. Не варто забувати і про припуски на шви. Побачити детальну викрійку, як зшити плаття-трансформер можна нижче:

Форма сукні-трансформер

Розкроюємо і зшиваємо матеріал



Майбутнє плаття-трансформер має складатися з таких деталей: основна частина, пояс, зав`язки. Слід звернути увагу, що всі шви сукні оверложатся і обов`язково повинні бути еластичними.

зав`язки

Вони повинні бути виконані з такої ж тканини, що і плаття. Для того щоб зшити їх, необхідно вирізати з підготовленого полотна тканини дві смужки, які мають ширину 3 см. Потім слід пристрочити їх один до одного, зігнути смужку виворотом назовні і знову прострочити. На завершення потрібно обробити край оверлоком і вивернути на лицьову сторону. Так вийде зав`язка, що має довжину 2-3 м.

пояс

Для його виготовлення необхідно відрізати прямокутник висотою 30 см, а також довжиною рівною тій, яка була визначена для обхвату пояса. Далі отриманий прямокутник потрібно скласти уздовж, обробити оверлоком, вивернути і зшити в кільце.

Основна частина

Частину, що залишилася тканину необхідно скласти уздовж найдовшої сторони тканини і на її згині зробити надріз дорівнює довжині половини пояса. На кінці надрізу потрібно виконати виточки для вшивання пояса, потім обробити зрізи оверлоком і сформувати задній шов. Далі необхідно вшити пояс в підготовлене для нього отвір і обробити оверлоком.

Після остаточної примірки на незайманою стороні полотна слід виконати кулиску. На цьому етапі, якщо ви передумали шити вечірню сукню-трансформер, можна відрізати зайву довжину і отримати повсякденне плаття коротший.

Потім потрібно обробити довгі краї тканини. На необробленої стороні полотнища слід зробити кулиску спідниці, що має ширину 2-3 см. Куліска повинна мати ширину трохи більше ширини зав`язок. Необхідно це для того, щоб зав`язки не застрявали в ній.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!