» » » Яке плаття пошити?

Яке плаття пошити?

Яке плаття пошити?

Футболка є самим жіночним нарядом. Існує велика кількість найрізноманітніших моделей суконь. Але є в них основні фасони. Змінюючи в цих фасонах різні деталі можна створювати і інші моделі. Вирішуючи, який фасон сукні вибрати, варто розглянути основні з них.

Основні моделі суконь

  • Пряме плаття. Воно являє собою класичне плаття з прямим силуетом. Іноді таке плаття може бути доповнено поясом.
  • Приталені плаття. Як правило, таке плаття прилягає на талії, а спідниця може мати найрізноманітніші форми.
  • Плаття-ампір. Це плаття має завищену талію і вільно спадає поділ з красивими складками.
  • Сукня А-силуету. Воно має форму літери «А». У талії і в верхній частині таке плаття щільно облягає фігуру. Спідниця є головним акцентом і має розкльошені вид.
  • Футболка принцес. Дана модель являє собою цельнокроеной плаття, яке прилягає на талії і на стегнах.
  • Грецьке плаття. Для його крою використовують легку тканину. Сукня має сильно завищену талію і довжину в підлогу.
  • Футболка-годе або плаття-русалка. Таке плаття повністю облягає стан і розширюється нижче колін.
  • Плаття футляр. Ця одна з найпопулярніших моделей. Як правило, його довжина - до коліна, рукава відсутні, а комір має класичний круглий виріз.

Як вибрати модель сукні

Замислюючись, яке можна зшити плаття, мало знати різні моделі суконь. При виборі фасону слід врахувати і особливості будови своєї фігури. Якщо ви хочете приховати зайві кілограми, то не слід вибирати обтягуючі сукні. Краще віддати перевагу вільному крою, а також сукні, має спідницю-тюльпан або прикрашеного оборками.

Вибір тканини для плаття

Після того, як ви визначилися, яку сукню зшити, необхідно вибрати тканину для пошиття. В першу чергу врахуйте, чим складніше крій моделі, тим тонше і м`якше повинна бути тканина. Якщо ваше плаття передбачаємо наявність великої кількості драпіровок, воланів або збірок, то слід віддати перевагу таким тканинам, як шифон, натуральний або ацетатний шовк, креп і тонка тафта. У разі, коли існує необхідність приховати жирок на талії, але при цьому хочеться підкреслити фігуру, необхідно вибирати для пошиття щільну тафту. Вона допоможе сукні тримати форму і відмінно драпірується щільними складками.



Якщо ви задумалися, з якої тканини зшити плаття, яке стане справжньою окрасою вашого гардеробу, то тоді варто віддати перевагу шовку. Не дарма його називають королем тканин. Шовк дуже міцний, легкий і дихаючий. Футболка, виконане з шовку, може мати складну структуру. Складки на такій сукні будуть виглядати бездоганно. Однак слід врахувати, що шовк, як все натуральні волокна, дуже легко мнеться.

Також цікаво буде прочитати цю статтю - «Як шити плаття?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!