» » » Як зробити плаття для ляльки?

Як зробити плаття для ляльки?

Як зробити плаття для ляльки?
Як зробити плаття для ляльки?

Будь-яка дівчинка хоче, щоб її ляльки були красиво одягнені. Вона вигадує нові красиві сукні, в яких її улюблениці будуть чарівні. Звичайно, можна купити плаття для ляльки, але набагато цікавіше зробити плаття своїми руками. Отже, давайте дізнаємося, як зробити плаття для ляльки.

робимо плаття

Буде потрібно:

  • Тканина;
  • голка;
  • нитки;
  • папір;
  • олівець;
  • Булавки.

Етапи створення:

  1. Спочатку виберіть відповідну тканину. Добре виглядає оксамит або шовк.
  2. Далі малюємо на папері велике коло - це буде спідниця сукні. А в середині цього кола малюємо маленький коло, щоб пролізла лялька.
  3. Потім малюємо спинку і перед вироби. Для цього треба намалювати два прямокутника, на них півколом намалювати отвори для рукава і для шиї.
  4. Тепер вирізаємо ці деталі, прикладаємо до тканини, закріплюємо шпильками і вирізаємо.
  5. Далі Наживляємо всі деталі між собою, щоб вийшло плаття. Стежки повинні бути дрібними і щільними.
  6. Деталі спинки не потрібно зшивати, інакше плаття неможливо буде одягнути на плаття для лялькиляльку. Необхідно пришити тасьми, які можна буде зав`язувати і розв`язувати. Або можна нашити липку стрічку такого ж кольору, як і плаття.

Коли плаття буде готово, починаємо прикрашати його.

прикраса сукні

  1. Знизу на спідницю можна пришити волан з мережива. Звичайно, мереживо треба підбирати в тон сукні. Оскільки ми шили сукню без рукавів, можна пришити мереживо і до отворів для рук.
  2. Можна додати кілька бантиків з атласних стрічок. Добре підійдуть стразики і намистинки, маленькі красиві гудзики, але вони повинні добре поєднуватися з кольором і стилем сукні.
  3. Якщо дитина хоче дуже ошатне плаття, можна прикрасити ще і ліф сукні. На ліф можна приклеїти стрази, зав`язати один пишний бант.
  4. Ще можна зробити з мережива комір і пришити до отвору для шиї.


Головне, все робіть разом зі своєю донькою, вона буде дуже задоволена.

Якщо ви або ваша дитина захоплюється шиттям і хоче зробити більше ошатних суконь для своїх улюблених ляльок, то можете додатково прочитати статтю Як шити плаття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!