» » » Як перешити плаття?

Як перешити плаття?

Як перешити плаття?

Іноді, перебираючи речі в шафі, ми розуміємо, що пора позбавлятися від непотрібного. Буває, що улюблена річ вже зносилася, або вийшла з моди. Викинути просто неможливо, а зберігати її ніде. Спробуйте виправити становище, створивши нову річ з уже непридатною. Ми розповімо, як перешити плаття. І, хоч плаття нечасто зустрічається в гардеробі сучасної дівчини, в порівнянні з брюками або блузами, цю річ найлегше виправити.

подовжуємо

Якщо вимагає зміни вузьке трикотажне плаття, варіантів може бути декілька. Наприклад, якщо плаття коротке, по подолу можна пришити оборку, еластичну тканину в якості гумки. Важливо вибирати контрастний відтінок. Не потрібно підбирати близький колір, все одно не потрапите.

Можна подовжити сукню за допомогою вставки в пояс вироби. Знову ж знадобиться контрастна смуга матерії, яка повинна визначити талію. Бажано тканину брати темніше основного тону і пришиваючи верх і низ, трохи призбирається їх.

Як перешити старе плаття? Ефектно змінити крій сукні можна, зробивши йому завищену талію. Такий варіант можливий, якщо річ мала і талія не так на місці. Для цього можна вшити (або пришити) під грудьми атласну стрічку і зав`язати її бантом. Футболка перетвориться. Важливо зміцнити такий декор добре на спині, оскільки буває, що ззаду стрічка сповзає.

Ще один варіант подовження сукні - вставка на рівні грудей. Тут завдання протилежна вставці на талії. Потрібно, щоб вставка була трохи ширше основного вироби, більш того, можливі драпірування. Це дасть пару зайвих сантиметрів в грудях.

Якщо немає бажання подовжувати плаття, його можна носити з вузькими брюками або легінсами. Тільки важливо, щоб плаття не було вузьким занадто. Щоб добитися ідеального поєднання з брюками, його можна розрізати попереду і перетворити в плаття-сорочку. Для цього потрібно обробити зрізи і пришити гудзики. Тоді плаття можна буде носити нарозхрист.

розширюємо

Якщо плаття стало мало і морщиться на швах, «підстрибує», можна трохи його розширити. Для цього можна вшити смуги тканини в бокові шви, або в центральний шов спинки (якщо він є).



Таким же чином можна перешити весільну сукню. Якщо воно мало, ушийте клини з схожою тканини. Можна використовувати гіпюр, мережива. Цікаво виглядає біла сукня з контрастними акцентами. Тобто вставки можна робити з рожевою або червоною тканини. Однак таке вбрання підійде розкутою нареченій, яка прагне виділитися.

Декоруємо

Як можна перешити плаття? Іноді досить прикрасити наряд, внести в нього трохи фольклору або шику, щоб він знову став модним.

Наприклад, можна додати сукні комір (якщо крій дозволяє). Комірець можна зшити або зв`язати. Таким же чином додайте манжети. Вони зможуть подовжити рукава і внести трохи аристократизму в образ.

Підберіть інші гудзики і пожвавите наряд з їх допомогою.

кишені

Пришити кишеню нескладно, ось тільки потрібно правильно підібрати тканину для нього. Карман можна прикрасити стразами і намистинами.

Стильно і ефектно виглядають дівчата в сукнях з под`юбніком. Зшийте ще одну спідницю, як у сукні, для отримання дозволу її низ мереживом або красивою окантовкою. Потрібно, щоб нижня спідниця виглядала з-під сукні на два-три сантиметри.

Ушийте додаткову блискавку. Так можна домогтися більш щільного облягання. Однак тут потрібно вміння і навички.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!