» » » Як намалювати плаття?

Як намалювати плаття?

Як намалювати плаття?
Як намалювати плаття?

Як відомо, навіть для того, щоб пошити гарне плаття, для початку його потрібно побачити на малюнку. І тут, як правило, виникає питання: як намалювати плаття?

Якщо перед вами вже встала така задача, не лякайтеся. У цьому немає абсолютно нічого складного, спробуйте розслабитися і отримати задоволення від самого процесу. Для початку вам, звичайно, потрібно придумати сам фасон вироби, а також уявити, як воно буде виглядати на моделі. Якщо у вашій голові вже з`явилася картинка вашого шедевра, можна приступати до малювання. Дуже часто початківці модельєри не знають, як малювати сукні і що для цього може знадобитися. Саме для таких є кілька порад. Для початку визначтеся, ніж ви будете малювати і на чому, підготуйте всі потрібні для цього предмети.

Сьогодні дуже часто для малювання використовують звичайний олівець, бо він дуже простий у використанні, а також його легко прибрати з непотрібних місць звичайною гумкою. Саме тому ми і вирішили описати поетапно, як малювати сукні олівцем.

Перший етап малювання у вас буде початковим, вам потрібно буде точно визначити, яких форм буде ваше плаття, а також вирішити, на яку фігуру. Потім приступайте до малювання, візьміть в руки олівець і основними лініями починайте окреслити модель, яка і буде одягнена в ваше плаття. Вашої основним завданням на цьому етапі стане позначка фігури людини: його плечей, голови, ліній рук і вигинів тулуба. Якщо з першим етапом ви вже впоралися, можна сміливо приступати до другого.

Отже, на другому етапі вам потрібно буде закінчити малювати вашу модель. Підберіть їй красиві риси обличчя, ніс, рот, очі, лінію підборіддя. Все повинно бути пропорційно. Чи не забудете про волосся, вони можуть бути різної довжини, прямі, накручені, зібрані, в загальному, не бійтеся на цьому етапі включити фантазію, і у вас обов`язково вийде хороша модель.

Третій етап у нас пройде під девізом: вчимося малювати сукні! Оскільки модель наша вже придбала все, що їй потрібно, прийшла пора її одягати. Обрисуйте на дівчині чіткі лінія сукні, які повинні бути пропорційні самому тілу дівчини. Чи не забудете підкреслити лінію декольте, яка може бути майже в формі сердечка, також не забудьте про лямочкі сукні, які повинні бути на плечах дівчини. Поділ сукні прикрасьте хвилястою лінією, а на самій спідниці можете намалювати який-небудь візерунок, це на ваш розсуд.



Те, як ви будете малювати плаття, залежить від початкової задумки. Якщо хочете зобразити дівчину в розкішній сукні на зразок тих, які носили дами в XIX столітті, то Вам потрібно буде зобразити дуже пишну спідницю, верх сукні - це корсет, який повинен щільно облягати тулуб, також повинен бути промальований красивий виріз на платті. Ще до образу можна додати довгі облягаючі рукавички.

Якщо це відверту сукню за типом плаття-футляр, то тут необхідно підкреслити контури фігури моделі, тому що таке плаття сідає точно по ним, облягає їх по всій довжині. Виріз сукні може бути яким завгодно, рукава також можуть бути будь-якої довжини.

Якщо це легке довге сукня, то можна намалювати широкі лямки на плечах моделі, облягаючий ліф, який буде підкреслювати груди, а після цього - довгу струмливу спідниця до п`ят, з`єднану з ліфом.

Взагалі, в малюванні кожного сукні є свої особливості, але їх неважко передати. Якщо у вас є фото чи картинка сукні, яке ви хочете намалювати, то вам буде простіше його змалювати, зберігаючи форму сукні.

На завершальному четвертому етапі спробуйте прибрати за допомогою гумки всі непотрібні лінії з вашого ескізу. Ну ось і все, ваш малюнок готовий! Як бачите, все дуже просто!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!