» » » Як зшити бальне плаття?

Як зшити бальне плаття?

Як зшити бальне плаття?

Кожна маленька дівчинка плекає у своїй душі мрію стати принцесою. Кататися на позолоченій кареті, розпоряджатися безліччю слуг, і, звичайно ж, відвідувати світські прийоми. А хіба можливий бал без бальної сукні? На жаль, в реальному житті, дівчина може одягнути бальне або вечірню сукню лише кілька разів. На випускний вечір в школі, інституті, і на власне весілля. Але що ж робити, якщо ви раптом отримали запрошення на костюмоване свято, а сукні немає. Його можна зшити самостійно. У даній статті ми докладно розглянемо, як зшити бальне плаття своїми руками.

Пошиття вечірнього плаття

Сукню можна зшити з різних тканин, але найефектніше виглядає атлас. Давайте розберемо, як швидко зшити відкрите, вечірня сукня. Спочатку визначитеся з вибором моделі. Після цього можна братися за викрійку.

Зніміть з себе мірки грудей, шиї. Виміряйте довжину сукні і шлеек. Потім складіть тканину так, щоб зріз був рівним. І від нього відкладіть мірку довжини вашого плаття (не враховуючи горловину). Проведіть лінію перпендикулярну горизонталі. Від неї буде відкладатися довжина шлеек. По горизонталі відкладають ширину вироби.

Щоб красиво зшити частини заготовки скористайтеся швейною машинкою (оверлоком або зигзагом). Не забудьте застрочити нижній зріз. І пам`ятайте, що вечірнє плаття не може бути коротким. Якщо фасон сукні підібраний правильно, то воно буде підкреслювати всі переваги вашої фігури, і приховувати недоліки.

Бальне плаття для дівчинки



Коли перед кожною мамою постає питання про вибір дитячого одягу, вона важко зітхає. Відразу представляє, як буде бігати по магазинах у пошуках потрібного кольору, розміру або фасону для коханої дівчинки. Але те, що на перший погляд здається простим, виявляється досить складним. То не підходить по зростанню, то тисне в грудях, то ніби все добре, але колір не личить. Розглянемо детально то, як виготовити плаття бальне для дівчинки. Зшити його не складно і навіть приємно займатися подібною роботою.

  • Починаємо, як завжди, з вибору тканини. Головне, щоб плаття не кололося, не "кусалося», а було м`яким і приємним на дотик. Щоб ваша маленька принцеса відчувала себе затишно і комфортно, краще вибрати м`який трикотаж.
  • Прикрашати сукні стразами або бісером не радимо, тому що ваша крихта може відірвати і спробувати дрібну, блискучу частку на смак.
  • Існує дуже велика кількість моделей дитячих суконь. Але ми повинні пам`ятати про найголовніше правило. Сукня має бути зручним. Змійку краще буде зробити ззаду і побільше. Адже малюки так не люблять, коли їх одягають.
  • Якщо для вас дуже складно зробити викрійку, тобто варіант, який допоможе полегшити задачу. Для цього потрібно розпороти стару, непотрібну кофтинку вашої крихти, і форма, верхній частині від костюма, готова.
  • А як зшити бальне плаття з пишною спідницею? Зробити викрійку не складно. Потрібно викроїти прямокутник (ширина - чотири обхвату стегон), потрібної вам довжини. Для створення поясу потрібно до обсягу талії додати метр (враховуємо наявність банта), а ширина буде від двох до чотирьох сантиметрів. Якщо ви ззаду вшивали блискавку, а вона вийшла дуже довга і ви її вкоротили, то не забудьте обшити нижній кінець стрічкою з тієї ж тканини, що і плаття. А то є ризик подряпати дитини.

Пошиття сукні для бальних танців

Вас запросили на бал, а сукні немає? Тоді ми вам допоможемо знайти вихід з цієї непростої ситуації, і підкажемо, як зшити плаття для бальних танців, в домашніх умовах. Для того щоб втілити в життя свою фантазію нам потрібні всього лише швейна машинка, тканину, викрійки, прикраси та дрібні деталі.



Спочатку давайте визначимося з фасоном сукні. Якщо маються на увазі сучасні бальні танці, то вибір досить-таки великий. Але якщо ви запрошені на костюмовану вечірку, то ваш зовнішній вигляд повинен підходити по дрес-коду.

Простудіюйте довідники по моді. Відвідайте спеціальні сайти. Після того, як в стилі визначилися, можна зайнятися викрійками. Для початківців кравчинь можемо порадити звернутися за допомогою в спеціальні ательє з пошиття одягу. Там вам допоможуть намалювати потрібні викрійки. Ще в наш час існує величезна кількість журналів на тему шиття, де так само поміщені готові викрійки, і докладний опис про те, як їх зробити.

Уявіть подумки, яким саме буде ваше плаття. Тепер викликаючи в пам`яті цю картинку, ви будете його створювати крок за кроком. Увімкніть свою фантазію і додайте сукні яскравості і фарб за допомогою каменів, стразів і бісеру. Ще можна додати стрічки, банти, а так само купити мереживний парасольку, або віяло, щоб допомогти доповнити картину.

Пам`ятайте, що все повинно бути підібрано в тон, і гармонійно поєднуватися між собою. Врахуйте, що ця робота вимагає уваги і наполегливості. Знайте, що процес потрібно починати з основної роботи. Це пошиття спідниці і ліфа. Дрібні деталі шиються в останню чергу.

Обов`язково приміряйте плаття на кожному етапі його створення. Готовий наряд необхідно випрасувати. Після того, як ваше плаття зшито, можна починати пришивати прикраси.

Ось бачите, в тому, щоб зшити самої бальне плаття, немає нічого складного. Головне дотримуватися всіх правил і все вийде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!