» » » Як вшити потаємну блискавку?

Як вшити потаємну блискавку?

Як вшити потаємну блискавку?
Як вшити потаємну блискавку?

Потайна блискавка тому отримала свою назву, що її практично не видно на готовому виробі (частіше це сукні та спідниці). Техніка вшивання такої блискавки дещо відрізняється від вшивання звичайної блискавки. Про те, як правильно вшити потаємну блискавку, тобто так, щоб вона залишалася непомітною, ось про що ми буде говорити.

Як вшити потаємну блискавку: етапи

Ми буде викладати техніку вшивання блискавки у відкритий шов (тобто не застроченную). Для візуалізації, уявіть, що ми вшивають блискавку в задній шов сукні (спинку), тобто наше плаття не прострочити по задньому шву. Взагалі, зазвичай цим і відрізняється вшивання звичайної і потайний блискавки. Однак, є і ті, хто вшивати потаємну блискавку в уже Стачать шов.



Також попередньо можна подивитися, як вшити потаємну блискавку. Відео уроки, майстер-класи по цій темі, допоможуть більш детально розглянути процес.

Етап ручної роботи

  1. Перше, що Вам необхідно зробити - обробити краї Вашого вироби. Використовуйте оверлок, зигзаг або косу бейку.
  2. Дрібному (або милом) відзначте припуски на виворітній стороні. Вони будуть по 1.5 сантиметри.
  3. Також дрібному намітьте лінії ушивання потайной блискавки (вони будуть між краєм вироби і лінією припуску).
  4. Далі відігніть припуски по наміченої лінії (крок 2) на виворітну сторону. Прасувати не варто, просто добре пригладьте (якщо тканина "примхлива", можна трохи притиснути теплим праскою).
  5. Тепер розкриваємо нашу блискавку, опустивши "собачку" до межі. Докладаємо кожну половинку блискавки лицьовою стороною тасьми (тканинна частина блискавки) на відігнуті припуски вироби. При цьому, верх блискавки повинен збігатися з краєм горловини спинки (пам`ятаєте, з нашого прикладу). І, важливо (!): Зубчики потайний блискавки повинні точно збігатися з відігнутим краєм вироби, ні в якому разі не виходити за межі.
  6. Приметайте спочатку одну половинку блискавки, починаючи зверху (тобто від лінії горловини спинки, лінії талії в спідниці і т.д.). Увага: приметувати треба, пронизуючи тільки тасьму блискавки і відігнутий припуск (а не обидва шару вироби, ніяких швів на лицьовій стороні). Виконайте те ж саме з другою половинкою блискавки (також, починаючи зверху). Добре закріпіть намітку спочатку і в кінці.
  7. Закрийте блискавку, перевірте, чи немає горбків з лицьового боку.

Робота на машинці

Далі нам знадобиться спеціальна лапка для пристрочування потайних блискавок.

  1. Щоб було видно місце майбутнього шва (між зубчиками блискавки і її тасьмою), треба підігнути зубчики пальцем (щоб голочка могла прострочити блискавку максимально близько до зубчикам), виступ лапки ставимо на підготовлене місце для шва. Блискавку укладаємо під лапку так, щоб зубчики перебували зліва від голки.
  2. Прострочіть одну сторону (зверху) до самого упору в застібку ( "собачку"). Залиште нитку для вузлика і почніть пристрочують другу половинку, в верхній частині.
  3. Блискавка пришита. Закріпіть вузликами кінці ниток.
  4. Застебніть блискавку.
  5. Після цього вже можна прострочити наш основний шов по спині.
  6. Навертає по лінії припуску, згорнутому вигляді з краями вироби один до одного з виворітного боку. При цьому "хвостик" нашої потайний блискавки треба трохи відігнути, а намітку починати, трохи зайшовши на лінію вже пришитою блискавки, так, щоб не було видно переходу і не було "дірок".


Увага, тільки СЬОГОДНІ!