» » » Як зшити конверт на виписку?

Як зшити конверт на виписку?

Як зшити конверт на виписку?

У вас народився малюк? Вітаємо! Напевно ви не раз думали, як краще підготуватися до виписки і шукали інструкцію, як зшити конверт на виписку. Багато хто думає, що це дуже складно, проте з готовою інструкцією особливих зусиль це не складе. Звичайно, можна просто загорнути малюка в ковдру з красивим підодіяльником, але найкращим подарунком йому та й вам теж буде, поза всяким сумнівом, конверт на виписку, своїми руками виготовлений. Ну а тепер давайте зшиємо красивий конверт до виписки для новонародженого - з урахуванням сезону, зрозуміло.

Підготовча робота

Шити ми будемо не простий конверт, а «ковдру - трансформер». Думаю, з назви ясно, як ви будете використовувати цей виріб - воно дійсно універсальне і стане в нагоді вам не тільки при виписці. Цей конверт гарний також і тим, що пошити його можна фактично в екстреному порядку - всього за 3-4 години. Для початку визначимося, який ми будемо шити конверт: зимовий чи літній, а також яким він буде з особи і з вивороту - однаковим або різним. Виходячи з цих критеріїв, закуповуємо тканину. Якщо сторони однакові, то буде потрібно близько 190 см тканини шириною близько 150 см. Для різних сторін беремо два шматки тканини по 95 см шириною для особи - 150 см і для вивороту - 140 см. Для зимового варіанту нам знадобиться синтепон - кількість синтепону визначається виходячи з кількості шарів, які ви будете робити. При цьому у вас буде можливість зшити шматки, і якість конверта при цьому не постраждає. Також буде потрібно гумка довжиною 50 см, дві блискавки: роз`ємна - близько 55 см і звичайна - близько 25 см, і метрова коса бейка.

Форма конверта на виписку



Викрійки ковдри і кишені потрібно робити з припущеннями на шви приблизно 1-1,5 см. Що стосується синтепону, то його потрібно пришивати шарами за розміром викрійки вашого ковдри і кишені. На верхній частині ковдри намітьте квадрат - в цьому місці будемо пришивати кишеню (квадрат можна намітити і великими стібками). До нижньої чи верхньої тканини (це не має значення) потрібно приметать частини рознімної блискавки наступним чином: до лицьовій стороні верхньої тканини блискавка приметувати замочком вниз, а до лицьовій стороні нижньої тканини - замочком вгору. Далі таким же точно методом потрібно приметать блискавку і по верху, а потім до нижньої тканини великими стібками приметувати шари синтепону. Потім приметайте синтепон до викрійці кишені, складіть деталі кишені всередину лицьовими сторонами і прострочіть по тій стороні, на якій будете одягати гумку. Тепер виверніть, пропрасуйте по шву, складіть вдвічі і прострачивается від краю шва на 1,5-2 см. Далі вставте гумку, закріпіть з одного боку і стягніть її до відстані в 45 см, після чого зафіксуйте на іншій стороні.

завершуємо роботу



Обшийте відкриті зрізи кишені косою Бейко. Тут невеликий відступ. Якщо вам не подобаються косі бейки, що продаються в магазинах, можна їх виготовити і самостійно. Для цього виберіть відповідну тканину, наріжте її по косій лінії і зшийте стрічки потрібної довжини. Тепер пришийте кишеню по контуру до верхньої стороні ковдри, складіть лицем до лиця готові деталі ковдри і змітайте, і прострочіть, але так, щоб не застроченими залишилися близько 15-20 см під кишенею внизу. Потім виверніть ковдру через НЕ застроченную отвір і зашейте його потайним швом. Отгладьте краю ковдри, але акуратно, так як синтепон не дуже любить високої температури і може всістися при пропрасовуванні. Далі вручну зробіть кілька точкових Прошиваючи, як в стібають ковдрі, тобто наскрізь, і зніміть всі видимі намітки. Ось і все: наше ковдру готово! Ну а на завершення нашої майстер-класу, присвяченого тому, як зшити конверт на виписку, наведемо вам посилання на схему викрійки, дуже схожу на ту, яку ми описували:

Форма конверта для виписки

Відзначимо, що, на відміну від виїзних конвертів, шиті ковдри виконуються за схожими схемами, тому дана інструкція підійде до більшості схем. Так що якщо у вас є вже готові схеми, можете сміливо користуватися нашим керівництвом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!