» » » Як зшити кишеню?

Як зшити кишеню?

Як зшити кишеню?

Кишені на одязі дуже зручні і деколи навіть необхідні. Незручно за постійно необхідної дрібницею «пірнати» в сумку. Тим більше, що в жіночій сумці весь час то, що треба в даний момент, завжди знаходиться на дні або в потаємному її куточку. Звичайно, до дорогої і стильному одязі пришивати самостійно кишеню не варто, краще звернутися в ательє до фахівця. А якщо мова йде про домашню, робочому одязі, то дуже легко можна це зробити в домашніх умовах. Тому розглянемо, як зшити кишеню і зробити його гарним і функціональним.

накладна кишеня

Це найпростіша модель. Щоб вивчити, як зшити кишеню накладної, не буде потрібно спеціальних курсів і дуже багато часу. Форма його може бути будь-якою: квадратної, трикутної (скошеної під кутом), круглої, фігурної (сердечком, півколом, пр.). Розмір також може бути дуже різним за потребою. Приміром, на кухонному фартусі треба пришити кишеню побільше, приблизно 20 на 20 см. А на куртці, в якій ви працюєте в саду, можливий кишеньку невеликий, але їх повинно бути декілька, для кожного інструмента окремо. Перед тим, як починати шити кишеню, треба підібрати тканину для нього. Вона може бути підібрана в тон вироби, а також контрастного кольору. А якщо ще і пришити контрастний кант або оборку, то буде не тільки функціонально, але і красиво. Отже, підібрали тканину, вирізали кишеню, додаючи з кожною пришивати боку по 1 см на шви, а з краю, якого буде стосуватися рука по 3 см. Тепер обробить краю на оверлок. Сторону-отвір прострочуємо звичайним швом, повернувши на 3 см. Потім беремо нитку з голкою і «наживляємо» по решті краях, підвернувши 1 см. Потім прикладаємо готовий кишеню до виробу, точно вивіряємо місце його кріплення, приколює 2-3 шпильками. Тепер залишається пристрочити кишеню на машинці до основи. На краях робимо потрійний шов, щоб рукою не відірвати кишеню в цей же день.

внутрішня кишеня



Якщо потрібен внутрішній кишеню на брюках, то можна його вшити в бічний шов. Вирізаємо з такої ж тканини, з якої зшиті штани, 2 деталі в формі крапельки, зрізаємо один край по прямій, щоб ця рівна боку становила 15-20 см. Підпорюють бічний шов штанів, видаляємо нитки. Заготовки кишені зшиваємо на машинці, крім прямої боку. Пришиваємо прямі зрізи кишені до тканини утворилася пройми в брюках. Акуратно отстрачіваем вийшов кишеню з лицьового боку. Також можна розповісти, як зшити кишеню на блискавки. Шиємо точно також, як описано вище, тільки в шов, що з`єднує полотна кишені і брюк, треба вшити блискавку. Необхідно купити для цього спеціальну потаємну блискавку для брюк. У ній зубчики втоплені в тканину, тому її зовсім не видно на виробі. Пришивається вона до штанів спеціальної лапкою машинки, скошеної наполовину. Такий кишеню виглядає дуже ефектно, з нього не випадуть речі, документи. Головне, пам`ятати, що нічого важкого класти в кишеню не слід, щоб не псувати зовнішній вигляд.

Карман-сумка

Для дітей можна зшити кишеню-сумочку, яка вішається на шию. Дві заготовки, як на накладна кишеня, треба зшити разом, обробити їх красивою тасьмою. Краї тасьми треба залишити довгі, щоб їх можна було красиво зав`язати. Якщо зшити кілька таких кишеньок, то юної модниці можна буде міняти їх залежно від настрою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!