» » » Як зшити подушку?

Як зшити подушку?

Як зшити подушку?

Речі, зроблені своїми руками, завжди приносять більше радості і затишку в Ваш будинок, ніж покупні. Крім того, вони є ексклюзивними і будуть такими, какамі ви захочете їх зробити, а тому вони можуть ідеально вписатися в ваш інтер`єр. У цій статті поговоримо про те, як зшити декоративну подушку. Пошиття подушки для дивана чи крісла можна розділити на два етапи: пошиття самої подушки і пошиття наволочки для неї. При цьому подушка може бути і одна, а наволочок ви можете зробити скільки завгодно.

Як зшити подушку своїми руками?

Власне, пошиття декоративної подушки нічим не відрізняється від пошиття подушки для сну, хіба що розміри декоративних подушок зазвичай менше і самі вони різноманітніше за формою. Крім того, декоративну подушку можна зшити відразу поєднане з наволочкою. Але, цей спосіб менш практичний, ніж застосування окремих наволочок, так як якщо ваша подушка буде вимагати чищення, то ви не зможете її просто випрати, доведеться здавати в хімчистку, або після звичайного прання довго просушувати наповнювач.

Для пошиття подушки будуть потрібні:

  • Щільна тканина і тканина для пошиття напірників (тік), якщо наповнювач вашої подушки - пір`я.
  • Наповнювач (вата, пір`я, синтепон і т.д.)
  • Приналежності для шиття (ножиці, нитки, голки, швейна машина)

Насамперед, заготовляємо деталі подушки, а їх всього 2: однакового розміру і форми шматки матеріалу, при цьому не забудьте додати до бажаних розмірів подушки по сантиметру з кожного боку на шви. Наприклад, для подушки 25 * 25, Вам треба заготовити 2 квадрата з тканини 26 * 26. Потім з`єднуємо їх лицьовими сторонами, і зшиваємо по трьом сторонам. Після вивертаємо, набиваємо наповнювачем до бажаної густини, і зшиваємо залишилася сторону. Ось подушка і готова, крім того саму подушку ви можете купити в спеціалізованих магазинах, тоді Вам просто залишиться зшити красиві наволочки для неї.

Як зшити подушку: ідеї для наволочок?



Крім простих квадратних і прямокутних подушок, ви можете зшити круглу подушку, або подушку у формі серця, собачки і так далі. Для того щоб оформити подушку Вам знадобитися трохи фантазії. Наволочку можна зробити як з цільного матеріалу, так і клаптевим способом, крім того можна нашити на неї аплікації, або об`ємні квіти, зробити вишивку. У вас одне обмеження: ваша фантазія.

Основні варіанти пошиття наволочки:

  • Наволочка-кишеню. Цей варіант ідеальний для початківців, він найпростіший для пошиття.
  • Наволочка на замку.
  • Наволочка на кнопках.


А тепер детальніше зупинимося на варіантах.

Форма для наволочки-кишені проста: робиться одна деталь з матеріалу, ширина якої дорівнює ширині подушки (не забувайте робити сантиметрові припуски по обидва боки), а довжина дорівнює двом довжинам подушки і додатковим 15-20 см на відворот для "кишені" (з припуском на обробку країв по 3 см на кожен край). При пошитті спершу зробіть подгибку двох зрізів по ширині подушки і прострочіть їх. Потім складіть тканину так (лицьовою стороною всередину), щоб від згину вийшла довжина подушки, а залишився вільний кінець матеріалу, який і буде нашим "кишенею", загніть зверху. Тепер прострочіть 2 сторони і обробіть краю швів. Виверніть на обличчя - наволочка готова. Приступайте до її прикрашання, якщо воно було задумано.

У варіанті з наволочкою на замку, можна діяти так само як в першому випадку, але не відміряти тканину на створення кишені, замість цього в одну зі сторін вшити блискавку, або розмістити блискавку посередині подушки, зробивши її прихованої або декоративною.

Для наволочки на кнопках варто зробити припуски не по 3 см з обох сторін, а 3 см з одного, і 8 см з іншого, для того щоб був нахлест тканини, під який Ви і пришити кнопки, при цьому зручніше розташувати цей нахлест посередині задньої частини подушки.

З цієї статті Ви дізналися кілька ідей, як зшити диванну подушку, тепер Вам є від чого відштовхнутися, у вигадуванні подушок для прикраси свого житла.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!