» » » Як зшити диміти?

Як зшити диміти?

Як зшити диміти?
Як зшити диміти?

Перш ніж розповісти Вам, як зшити диміти, давайте розберемося, що вони взагалі з себе представляють. Буфи представляють собою групу тканинних складочок, за допомогою яких можна надати пишність предмету або одязі. Багато жінок захоплюються буфами, а дизайнери, кутюр`є і модельєри досить часто використовують їх у своїх колекціях. Вони чудово виглядають, як на одязі, так і на предметах інтер`єру (наприклад, подушки).

Що таке буфи

Саме слово «диміти» походить від французького «bouffer». У випадку з тканинами, це слово має два значення: «надуватися» або «стовбурчитися». Буфи є тим видом обробки, який виконується за допомогою рядків. Вони закріплюють тканину в об`ємну збірку.

Найчастіше, за допомогою буфов можна прикрасити деякі ділянки одягу (рукава, поділ сукні і т.д.), а також різні вироби (штори, подушки, покривала). Буфи можна виконувати з різних видів тканини, але не варто забувати, що малюнок буфа буде виглядати інакше на кожному із стилів.

Якщо Ви не впевнені у виборі тканини, на просторах Інтернету, можна знайти диміти, схеми яких представлені у вигляді картинок. Таким чином, можна буде зрозуміти, як буде виглядати малюнок на обраному Вами матеріалі.

Буфи своїми руками

Давайте покроково розберемо, як пошити диміти своїми руками, і що нам для цього потрібно. Попередньо підготуємо все необхідне:

  • тканина;
  • лінійка;
  • ножиці;
  • нитки в тон матеріалу;
  • голка.


Беремо нашу тканину і з її виворітного боку розставляємо крапки у вигляді сітки. Відстань між точками повинно бути близько 1,5 - 2 сантиметрів. Для рівного побудови сітки використовуємо лінійку. Разліновиваем весь відрізок матеріалу із заданою довжиною (1,5 - 2 см), а потім потрібно прокреслити діагоналі по отриманим клітинам.

Після цього, перекриття або точки наших клітин необхідно пронумерувати. Нумерацію здійснюємо по два ряди відразу, використовуючи шаховий порядок. На першому ряду будуть розташовуватися точки, які мають непарні номери, а на другому - парні номери. Всі інші ряди пронумеровувати таким же чином. І тільки після цього можна приступати до самого процесу в`язання.

в`язання

З`єднуємо 1-ю та 2-ю точки в першому і в другому рядах, закріплюємо їх за допомогою декількох стібків. Також з`єднуємо 3 і 4, а також 5 і 6 точки, і всі наступні. Але при цьому не потрібно стягувати тканину межу 2-й і 3-й точками. Потім переходимо до решти рядах і в шаховому порядку з`єднуємо точки щодо наших з`єднаних точок з першого ряду. Таку послідовність повторюємо до тих пір, поки у нас не вийде бажаний візерунок. Кожен з лав необхідно прокладати зліва направо і скріплювати в кінці кожного рядка.

Для більш тонких тканин слід використовувати відстань в 1,5 сантиметра (ворсова тканина, шовк). Для свого ж зручності слід вибрати різні кольори для виворітного і лицьової сторони. Якщо Ви збираєтеся виконувати диміти з товстого матеріалу, то необхідно збільшити відстань між точками до двох або двох з половиною сантиметрів. Не забудьте підібрати міцні нитки, які будуть підходити до тону Вашої тканини. Обрізаємо ножицями залишки тканини після того, як закінчили роботу.

Якщо Вам потрібен візуальний приклад пошиття буфов, Ви без праці можете знайти відео - як зшити диміти в Мережі, яке буде хорошим доповненням до вищенаведеної інструкції. У будь-якому випадку, з часом Ви зможете красиво і правильно шити диміти, які допоможуть прикрасити будь-які аксесуари, предмети Вашого гардероба або домашнього інтер`єру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!