» » » Як зшити капелюх?

Як зшити капелюх?

Як зшити капелюх?

У вітринах магазинів можна побачити сотні капелюшків на будь-який смак. Але цей аксесуар можна з легкістю зробити своїми руками. Процес не займе багато часу, а задоволення від результату не змусить себе чекати. До того ж ви самі можете вибрати, який капелюх буде в підсумку: скромною або грайливою, суворої або веселою. Вибір кольору, матеріалу і фасону за вами, так що залишилося лише дізнатися, як зшити капелюх правильно. Нам знадобиться:

  • Рулетка або мірна стрічка.
  • Папір для викрійки.
  • Ножиці.
  • Декоративна тканина.
  • Підкладкова тканину.
  • Булавки.
  • Мел або шматочок мила.
  • Олівець.
  • Лінійка.
  • Циркуль.

Якщо ви збираєтеся прикрасити готову капелюх, то подбайте про необхідні деталі - бусинах, стрічках, аплікаціях. Вам також може знадобитися праска, щоб розгладити або отпарить жорстку тканину після того, як деталі будуть зшиті.

Починаємо з викрійки

Перш за все, потрібно побудувати викрійку майбутньої капелюхи. Вона як фундамент для будинку, і від неї залежить кінцевий результат, тому серйозно поставтеся до цього кроку.

  1. Беремо мірну стрічку і вимірюємо окружність голови. Вимірювати окружність потрібно в певному місці. Визначте лінію, де буде проходити стик полів з основною частиною капелюхи. Там і потрібно зняти мірки.
  2. Тепер креслимо три кола, з яких в результаті вийдуть необхідні деталі:
  3. Коло №1: За розміром це коло повинен бути менше окружності голови на 4-5 сантиметрів.
  4. Коло №2: Відступіть від попереднього кола 3-4 сантиметри і накресліть нове коло.
  5. Коло №3: Визначте бажану ширину полів вашої майбутньої капелюхи. Коло 3 повинен відрізнятися від кола №2 на ширину полів.
  6. На колі №2 відзначаємо отриманий розмір окружності голови і малюємо вертикальні лінії до кола №3. Утворені лінії - це лінії відрізу, вони знадобляться нам пізніше. Залишилося побудувати останню деталь капелюхи. Для цього потрібно визначити глибину майбутньої капелюхи. Можна покласти на голову книгу і відміряти відстань від неї до скронь. Це і буде необхідна глибина.
  7. Намалюйте коло, яка більше кола №1 на відстань, рівну глибині капелюхи. Остання деталь готова.
  8. Після того, як ви намалювали всі деталі, їх потрібно акуратно вирізати з паперу і прикласти до тканини. Приколіть викрійки голками до вивороту тканини і обведіть шматочком мила або крейдою. Додайте по 1 см і виріжте всі деталі.

Якщо ви вибрали тканину з малюнком, то зверніть увагу на розташування деталей. Вирізуйте відповідно до напрямку малюнка.

зшиваємо деталі



Половина справи зроблена, але поки ще не можна сказати, що ви знаєте, як зшити капелюх своїми руками, адже деталі ще потрібно зшити. В першу чергу, пришиваємо поля капелюхи до тулье (вона має ширину глибини капелюхи). А потім пришиваємо і денце капелюхи. Таким чином, зовнішня сторона нашого аксесуара готова.

робимо підкладку

Залишилося лише зробити внутрішню сторону капелюхи. Для цього за готовими шаблонами вирізаємо три деталі з підкладкової тканини і зшиваємо їх разом. Потім пришиваємо готову конструкцію до виворітної сторони капелюхи.

Ось і все, тепер ви знаєте, як зшити капелюх з полями за власним ескізом без особливих зусиль. Тепер можна насолоджуватися результатом в дзеркалі. Готовий головний убір можна прикрасити вишивкою або стрічкою - все залежить від вашої фантазії. Напевно, на одній капелюсі ви не зупинитеся.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!