» » » Як зшити шапку?

Як зшити шапку?

Як зшити шапку?
Як зшити шапку?

На сьогоднішній день, все більше виникає питання про те, як зшити одяг самостійно. Адже подібне заняття досить захоплююче, при цьому, не займає великої кількості часу і грошей. А найголовніше, що таким чином можна виявити свою креативність максимально і разом з цим підкреслити свою оригінальність.

Отже, в цій статті, ми надамо повну інформацію про те, як зшити шапку своїми руками. Відразу відзначимо, що виконуючи представлену нами інструкцію, ви уникнете різних помилок в цій справі.

Жіноча шапка

Останнім часом найбільш популярними стали шапки-вушанки, тому для початку розглянемо правила того, як зшити жіночу шапку подібного типу. Це не тільки модно, але й дуже тепло і зручно. До того ж, такий фасон ідеально підходить під будь-який тип жіночого обличчя.

  • Вимірюємо окружність голови і додаємо 2-4 см на шов.
  • Вирізаємо з тканини всі деталі шапки, в залежності від замірів, при цьому додаємо по 2 см.
  • Зшиваємо всі частини за допомогою швейної машинки. Відзначимо, що шапку робимо тільки за допомогою даної техніки, власними руками не можна пришивати, так як шви не будуть надійними.
  • Що стосується хутра та інших матеріалів, на всі деталі пристрочують його відразу.

На все це піде не більше півтора години. Так само подібна інструкція підійде, якщо ви вирішили зшити шапку з флісу.



Що стосується звичайної жіночої шапки, то все робиться за такою ж інструкції, ось тільки хутро зазвичай не використовується, а викроюється дві частини шапки, після чого частини зшиваються за допомогою швейної машинки.

Чоловіча шапка

Що стосується чоловічої шапки-вушанки, то її, звичайно, потрібно робити поетапно:

  • Робимо заміри окружності голови і додаємо кілька сантиметрів для швів.
  • Робимо викрійки деталей шапки.
  • Пришиваємо всі частини шапки.


Що ж стосується питань про те, як зшити чоловічу шапку з трикотажу, то тут все набагато простіше:

  • Робимо заміри окружності голови, додаючи 2 см для швів.
  • Вирізаємо з тканини дві частини шапки і зшиваємо їх.

Дитяча шапка

Зазвичай, дитячі шапки роблять з трикотажу, хоча не виняток і шапки-вушанки. В обох випадках обов`язковим є завмер окружності голови і використання швейної машинки. Отже, говорячи про те, як зшити дитячу шапку, відразу відзначимо, що займе цей процес не більше півгодини. Так як все у нас два основних етапи:

  • Робимо завмер окружності голови.
  • Вирізаємо з підготовленою тканини дві частини шапки і зшиваємо їх.

Що стосується різних дзвіночків, квіточок і картинок, то їх потрібно пришивати або проутюживают в самому кінці і бути максимально обережними, щоб не зіпсувати тканину шапки. До речі квіточки в даному випадку підійдуть так само зроблені з трикотажу:

  • Вирізаємо 5 великих кружечків і 4 маленьких.
  • Складаємо один раз навпіл, а після ще раз навпіл кожен кружечок і разлажівая їх по колу, після чого в середині закріплюємо стежками.
  • Пришиваємо квіточку до шапочці.

Роблячи подібні деталі, не забувайте про підбір кольорів, які повинні бути гармонійними. А з приводу матеріалу, можна не хвилюватися, так як подібний квіточку, буде красиво виглядати з будь-якої тканини.

цікаві рішення

Говорячи про те, як самої зшити шапку, відзначимо, що вибирати матеріал потрібно вкрай обережно і завжди залишати кілька сантиметрів на шви. Крім того, в цьому випадку не обов`язково робити базовий шаблон з вимірами, в незалежності від того, якого типу шапка. Головне мати загальне уявлення про те, як буде виглядати шапка на голові. Для цього достатньо взяти наявну шапку і подивитися на неї шви.

  • Що стосується питань про те, як зшити шапку, що спускається позаду, то тут все робиться за стандартною інструкції, ось тільки тканини потрібно більше. Так само робляться заміри окружності голови, і потрібно залишити 5-6 см на верхівку, яка буде згодом спускати вниз. Після чого, ззаду прособіраем тканину і зшиваємо.
  • Так само можна зробити шапку з старого светра, для цього вирізаємо з нього частини шапки і зшиваємо їх. Особливо цікаво виглядають подібні в`язані шапки, але потрібно обережно робити шви, так як в`язані нитки можуть розпуститися.

Отже, тепер ви знаєте, як зшити шапку. Відео на цю тему не буде зайвим, тим більше, якщо ви раніше не займалися подібною справою. Зверніть увагу на різні деталі, які будуть робити майстри, наприклад, квіточки, вишивки або стрази. Кожне подібне відео займає не більше 15-20 хвилин за часом, і ви можете бути впевненими, що незабаром у вас самих буде йти приблизно такий же час на шиття шапки. Головне запам`ятати кілька основних етапів і в точності їх виконати, не боячись зробити помилку, тому що все можна виправити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!