» » » Як зшити шапку з хутра?

Як зшити шапку з хутра?

Як зшити шапку з хутра?

 У наші російські зими нікуди без теплої хутряної шапки. У магазинах, звичайно, сьогодні можна купити все, що душі завгодно. Але все ж тим, кому знайома радість від виготовлення чогось своїми власними руками, ми розповімо сьогодні, як зшити шапку з хутра самостійно. Така шапка може стати в нагоді вам не тільки для носіння в холодну пору року, але також для карнавалу або дружній зустрічі з друзями на пікніку, та хіба мало ще для чого. Для основи, звичайно, можна взяти і натуральне хутро кролика, або обрізки старої шуби, але якщо ваші навички в шиття ще поки на рівні новачка, то ми радимо вам спробувати зшити шапку з хутра штучного.

Матеріали для шиття

  1. Хутро з довгим ворсом.
  2. Тканина для підкладки, флізелін.
  3. Ножиці, нитки, голка, наперсток.

Хотілося б додати ще кілька порад по роботі з штучним хутром. Початківцям кравчинь ми рекомендуємо зшити шапку з штучного хутра. Як потрібно працювати з цим матеріалом:

  • Всі шви з вивороту потрібно Наживляємо або підколювати шпильками, щоб хутро не ковзав і не зміщувався.
  • Шви не потрібно прасувати, досить просто розправити їх за допомогою тупий боку ножиць.
  • З лицьового боку вироби ворсинки з швів потрібно акуратно витягнути голкою.

Як шити: шапка "Папаха"

  1. Спочатку переносимо викрійку на виворітну сторону хутра, не забуваючи про припуски на шви.
  2. Потім зшиваємо виточки, розправляємо ножицями шви з вивороту майбутньої шапки.
  3. Далі потрібно зшити всі деталі шапки. Будьте уважні, важливо, щоб шви не розтягувалися і не кривилися, щоб шапка тримала форму і виглядала рівною.
  4. Окремо шиємо підкладку з флізеліну. Коли підкладка буде готова, пришиваємо її з вивороту шапки швом «козлик». При цьому підкладка повинна бути трохи менше шапки, щоб вона не виглядала з-під неї. Сам флізелін до шапки ми не приклеюємо. Якщо ви хочете надати шапці більш тверду форму, то можете взяти два шари флизелина і проклеїти їх між собою.
  5. Щоб ваша шапка була красивою, як з зовні, так і зсередини, можна зшити красиву атласну підкладку. Шиємо її по тій же викрійці, що і шапку, пришиваємо з вивороту.
  6. Припуск внизу вашої шапці необхідно підігнути і приметать до флізелін з виворітного боку, але зробити це потрібно так, щоб не під час шиття не захоплювати ворсинки хутра.
  7.  Поміряйте вашу нову шапку. Якщо ворс занадто довгий і звисає прямо вам на обличчя, то ви можете акуратно «профілювати» його гострим лезом, тобто зрізати довжину ворсинок, але не рівно, а залишаючи їх небагато різної довжини. Так виглядає натуральніше.


Як бачите, зшити шапку з штучного хутра не так вже й складно. У перший раз спробувавши свої сили на штучному хутрі, і отримавши при цьому позитивний результат, ви цілком можете скроїти і зшити собі таку ж або вже зовсім іншу шапку зі шматочків натурального хутра.

А раптом виявиться, що у вас талант? І ваша шапка настільки підкорить оточуючих, що у вас з`являться і інші замовники? Але гаразд, не варто так далеко заглядати, а краще взяти в руки хутро і ножиці і спробувати щось створити своїми руками, тим більше, що тепер ви знаєте, як зшити хутряну шапку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!