» » » Як зшити шубу?

Як зшити шубу?

Як зшити шубу?
Як зшити шубу?

В даний час багато жінок при виборі шуби віддають перевагу штучному хутрі. Особливо це відноситься до тих жінок, які є затятими противниками вбивства тварин. Завдяки дизайнерам, які розробляють модні колекції виробів зі штучного хутра, він став набувати величезну популярність. Штучне хутро дуже схожий на натуральний, можна навіть підібрати штучне хутро під єнота, норку, лисицю та ін. Часом його важко відрізнити від справжнього хутра. Він дуже приємний на дотик і має блиск, характерний для натурального хутра.

Сьогодні зшити шубу зі штучного хутра досить просто, також досить легко її купити. Багато європейських магазини займаються продажем такого виду продукції і дуже цим пишаються. Велика частина людей нашої планети вважають землю спільним домом для всіх її мешканців. І сьогодні з ненатурального хутра можна побачити не тільки шуби, але і чоботи, сумки та інші аксесуари. Штучне хутро виготовляється на трикотажній основі. Вироби з такого матеріалу дуже зручні і легкі. Такі шуби набагато дешевше натуральних виробів, і в пошитті вони набагато простіше. Розглянемо, як зшити хутряну шубу.

  1. Для цього треба вибрати відповідну викрійку, краще, щоб вона мала мінімальну кількість деталей.
  2. Форма проміряти по лінії стегон і грудей. На вільне облягання робиться припуск: по грудях не менше вісімнадцяти сантиметрів, по лінії стегон порядку чотирнадцяти сантиметрів.
  3. Особливу увагу треба звернути на напрям ворсу. Якщо ворс спрямований в одну сторону, деталі також слід розкладати в одну сторону. Кроїти можна ножицями, але багато хто воліє лезо. Ножиці можуть зачіпати ворс, а лезо немає. В якості підкладки можна використовувати синтепон або звичайну підкладкову тканину.
  4. На викрійку переносяться всі зміни крою. Підкладку складають удвічі і наколюють на викрійку.

    Пошиття шуби: крок 1

процес стежки

Для того, щоб знати, як зшити шубу, треба навчитися виконувати процес стежки і з`єднання верху і підкладки.

  1. Розраховуються деталі крою, які необхідно стягують.
  2. Деталі накладають на синтепон і приколюють шпильками.

    Пошиття шуби: крок 2

  3. Деталі вирізують по контуру і роблять припуски близько 2,5 - 3 см.

    Пошиття шуби: крок 3

  4. Роблячи відступ від краю 0,5 см. Настрачівают синтепон. Довжина стяжка при цьому повинна бути максимальна.

    Пошиття шуби: крок 4

  5. Обрізається утеплювач.

    Пошиття шуби: крок 5

  6. Вистьобувати деталі по поперечним лініях, тканину при цьому посувають під лапку, одночасно з цим притримують і розтягують її.

    Пошиття шуби: крок 6

  7. Прибираються шпильки, і збирається підкладка. Роблять необхідні шви і втачівают рукава.

    Пошиття шуби: крок 7

    Шви рукав до кінця не зашивають, залишають близько двадцяти сантиметрів, в цьому місці треба вивертати шубу. Коли сточуються деталі з хутра, ворс необхідно акуратно заправляти всередину. Роблять це за допомогою ножиць. Якщо є бажання, можна втачіть манжети.

З`єднання верху і підкладки

  1. Підкладку до коміра треба приточують з іншого боку.
  2. Верх і підкладку вивертають навиворіт. Треба докласти верх і підкладку плечей один до одного.

    Пошиття шуби: крок 8

  3. Сколюється низ рукава по середньому шву, лицем до лиця.

    Пошиття шуби: крок 9

Далі перевіряється відповідність довжини швів, довжини підкладки та хутра по низу вироби. Після цього необхідно вшити блискавку. Тепер ви знаєте, як зшити шубу своїми руками. Це були загальні рекомендації по створенню вироби зі штучного хутра. Тепер необхідно розглянути викрійку.

Викрійку можна знайти в будь-якому журналі, наприклад в «Бурде». Непогану викрійку можна побачити нижче:

форма шуби

Загалом, зшити шубу своїми руками може кожен, просто для цього треба мати бажання. Крім того таку шубку можна зшити за один вечір. Якщо ви хочете подивитися, як зшити шубу, відео можна побачити тут.

Якщо за виробом, виконаним зі штучного хутра правильно доглядати, воно вам прослужить довгий період часу. А для цього треба виконувати прості правила:

  • Не можна зберігати виріб зі штучного хутра в закритих валізах, скринях або переповненому шафі. Шуба любить "свободу".
  • Зберігати хутряні вироби необхідно на широких плечах, у вертикальному положенні, краще в чохлі, щоб ворс не деформовані.
  • Місце, де буде зберігатися шуба, має бути добре провітрюваним. При появі плям на ній, її краще віддати в хімчистку.
  • Вироби з натурального хутра можуть піддаватися пранні. Варто витримувати температури води не вище 45 градусів. При високій температурі вони можуть втратити свою привабливість і форму або «сісти».

Якщо ваша мрія - штучна шуба, зшити її ви можете самостійно, керуючись інструкціями, які наведені в цій статті, а також вашим смаком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!