» » » Як вибрати шубу?

Як вибрати шубу?

Напевно, не існує в нашому світі жінки, яка абсолютно байдужа до натуральних хутра. Звичайно, можна в холодну пору року обійтися пуховиків або курткою, але ж хочеться, щоб в нашому гардеробі висіла святкове якісна красуня - шубка. Якщо ви зважилися придбати собі таку, то важливо знати деякі правила того, як вибрати шубу, щоб згодом вибір нас не засмучував.

Як вибрати шубу з мутона

Ви думаєте, що мутон - це незрозумілий дивовижний звір? Ні, це звичайна овчина, але тільки спеціально оброблена і облагороджена. Її обробляють за допомогою формаліну, а хутро фарбують в будь-який відтінок.

Мутон не боїться ні дощу, ні снігу, хутро таких шубок завжди влагоустойчив. У ньому ви не замерзнете навіть у найлютіші морози, так як він володіє теплозберігаючих властивістю. Крім усього цього, такі шуби ніколи не виходили з моди, тому ви будете виглядати дуже стильно і привабливо.

Поради щодо вибору шуби з мутона

  • Купуючи таку шубку, стежте за якістю хутра. Це зробити зовсім нескладно: стисніть і розтисніть в долоні хутро. Розціплений хутро повинен відразу ж прийти в свій первинний вигляд, його волоски не злипаються. Проведіть рукою по шерсті проти її зростання, якщо шерстинки не зламаються, це також буде говорити про хорошу якість хутра. Легенько пощипайте шубу. Хутро не повинен при цьому лізти, так що не довіряйте продавцям, які будуть запевняти, що він перестає обсипатися через кілька днів.
  • Зверніть увагу на забарвлення - вона повинна бути якісною. Візьміть бавовняну тканину або світлий носовичок і проведіть ним по хутрі. Злегка забарвлений хустку говорить про те, що при фарбуванні шуби були не дотримані всі необхідні технології, і на цю річ не варто витрачати гроші.
  • Шви не повинні бути занадто опуклими. Повна відсутність швів - це знак того, що шубу НЕ зшивали, а склеювали, і протримається вона дуже недовго.
  • При покупці шуби від відомих виробників перевіряйте наявність лейблів і ярликів, щоб не купити підробку.
  • Таку річ варто купувати виключно в спеціалізованому магазині і вимагати сертифікат і гарантійний талон.

Як правильно вибрати шубу з бобра

  • Шуба з хутра бобра - це чудовий вибір. У ній ви не замерзнете, до того ж, вартість її не так висока, як у багатьох інших видів хутра. Що стосується фасону, то ви самі зрозумієте, яку шубу вибрати, а ось щоб не розчаруватися в її якості, ретельно вибирайте хутро.
  • Як і всі інші хутра, шубу з бобра слід купувати тільки в хутряному салоні або спеціалізованому магазині, але ніяк не на ринку.
  • Якісне хутро має дуже насиченим відтінком, на світлі він блищить, а з внутрішньої сторони шкурка має світлий колір. При сжатіях хутро повертається до колишнього вигляду, залишається пухнастим і не злипається.
  • Напрямок ворсу звернено в одну сторону, а не вроздріб. Хутро не висмикується пальцями, а шви промацуються крізь підкладку.
  • Якщо фірмові знаки знаходяться не тільки на спині підкладки, це означає, що у шубки хороший виробник.
  • У якісного вироби є інструкція по догляду за ним.
  • Також варто побоюватися великих знижок, які, як правило, робляться тільки на неякісні речі.
  • Самий ексклюзивний, дорогий бобровий хутро - щипати. Вся справа в технології вищіп - вона занадто трудомістка і робить шубку легкої, але дорогий. Цією технологією піддаються шкурки маленьких бобрят. На вибір кольорової гами для кожного окремого виробу йде чимало часу, а іноді і цілий рік.

Як вибрати якісну шубу з нутрії

  • У такий шубки є відразу кілька переваг. Вона виглядає дуже привабливо, носиться мінімум 5-6 сезонів, дуже легка, на відміну від кролика, а сирий клімат не впливає на її хутро. Ці характеристики властиві виключно якісних виробів.
  • Якщо хутро хороше, він майже не реагує на стискання і не залишає слідів на світлої тканини. Хутро має бути рівним без лисин і ділянок з рідкісним ворсом. Підшерсток не рідкий і не зваляний, що говорить про те, що при пошитті не використовувалися шкурки нижчих сортів. Прістроченная підкладка знизу говорить про якість виробу. Коли річ повністю наглухо зашита, виникають сумніви - чи точно під підкладкою не ховає щось погане?
  • Якісні шви виглядають рівно, не мають перекосів і тверді на дотик. Запах самого хутра не повинен викликати неприємні відчуття, так як поганий запах - це характеристика неякісної шуби.


Вибираючи норкову шубу, керуйтеся ось цими корисними порадами.

Як вибрати розмір шуби



Важливим при виборі шуби залишається її розмір. Пам`ятайте про те, що вам потрібно буде надіти під неї теплі речі і при цьому відчувати себе комфортно. Тому якщо сумніваєтеся, вибираючи з двох розмірів, то купуйте завжди той, який трохи більше. Коли виріб щільно прилягає до тіла, шкіряна тканина намокає від поту. Висихаючи, шкіра починає тверднути, втрачати свою еластичність і рватися. У хутряних речей шкіра не така міцна, як у курток, і може швидко стиратися.

Якщо шуба вам мала, то почнуть з`являтися відстовбурчені кишені і горизонтальні складки. І навпаки: коли виріб занадто велике, проявляються вертикальні хвилі і поздовжні складки.

Вибираючи шубу з приталеним силуетом, завжди запитуйте, на який зріст вона розрахована, щоб не виглядати безглуздо з піднятою або опущеною талією.

Знаючи ці нескладні правила, вам буде легко вибрати собі саме ту річ, яка зможе прослужити вам довгі роки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!