» » » Як в'язати з хутра?

Як в'язати з хутра?

Як в`язати з хутра?
Як в`язати з хутра?

Виявляється, з хутра теж можна в`язати, і в підсумку виходять дуже оригінальні і затишні речі. Але спочатку потрібно дізнатися, як в`язати з хутра правильно, як не зіпсувати матеріал і підготуватися до в`язання. 

Хутряні нитки і стрічки

Перш ніж почати в`язання, необхідно приготувати хутряну стрічку. Для цього є два способи: купити готову стрічку в спеціалізованому магазині або виготовити її самостійно. Також потрібно вибрати між хутряної стрічкою і ниткою. Хутряна нитка - це скручена смуга хутра. Хутряна стрічка - рівна смуга. Від вашого вибору буде залежати зовнішній вигляд готової речі.

нарізка стрічки

Припустимо, що ви вирішили нарізати шкурки самостійно. Робити це потрібно за особливими способом, щоб не зіпсувати дорогий матеріал. Послідовність дій:

  1. Виберіть шкурку відповідного кольору і розміру.
  2. На виворітній стороні шкурки накресліть схему того, як ви будете її нарізати. Тут можна не враховувати напрям ворсу. Але ретельно продумайте, як нарізати шкірку найбільш економно.
  3. Візьміть гострий канцелярський ніж і розріжте шкірку. Краще не користуватися ножицями і звичайним ножем, так як можна зіпсувати хутро. Намагайтеся не пошкодити ворс.

Як вибрати хутро



В`язання хутром може бути дуже різноманітним, так як для нього можна вибирати будь-який хутро. Від вибору хутра буде залежати кінцевий вигляд виробу і його властивості. Намагайтеся вибирати для в`язання пухнастий, блискучий і красиве хутро. Речі з такого хутра вийдуть такими ж красивими. Якщо ви заощадите на хутрі, то і зовнішній вигляд речі постраждає. Для різних цілей краще підходить той чи інший вид хутра, тому підбір матеріалу повинен проходити ретельно і уважно. Для в`язання можна використовувати старі речі, які вийшли з моди або частково зіпсувалися.

техніка в`язання

Навчитися в`язати хутром зовсім нескладно. Ви з легкістю опануєте в`язання хутром без відео-уроків і підручників.

  1. Наріжте хутряну шкірку на смужки способом, зазначеним вище. Якщо ви хочете в`язати з хутрової нитки, то скрутіть кожну смужку.
  2. З`єднайте хутряні смужки між собою. Для цього їх можна акуратно зшити або склеїти.
  3. Хутряна нитка добре підходить для в`язання. Але при бажанні її можна скомбінувати з пряжею для в`язання під хутро. Таким чином можна домогтися цікавого ефекту і зробити річ більш довговічною.
  4. Готової хутряної ниткою можна в`язати звичним способом на спицях. А можна взяти спеціальну сітку, яка буде служити основою.
  5. Якщо ви вибрали в`язання хутром у вигляді сітки, то її можна купити в магазині або зв`язати самостійно гачком. Для цього потрібно вміти робити стовпчики з накидом, з яких виходить відмінна сітка.
  6. Отриману сітку потрібного розміру потрібно обплести хутряної ниткою. Спростити процес можна за допомогою шпильки. У підсумку вийде тепла, але повітряна річ. 

Як бачите, в`язати хутром не так вже й складно, а вироби виходять красивими і оригінальними. Радуйте в`язаними виробами ручної роботи своїх близьких.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!