» » » Як в'язати тапочки гачком?

Як в'язати тапочки гачком?

Як в`язати тапочки гачком?
Як в`язати тапочки гачком?

У холодну пору року м`які, затишні і теплі речі особливо популярні. Для підтримки здоров`я ніг необхідно тепло. Володіючи мінімальними навичками в`язання гачком, можна обзавестися самим і забезпечити домочадців красивими тапочками. Часу на виготовлення однієї пари Ви витратите від 2 до 3 годин. Розглянемо, як в`язати тапочки гачком з квадратів. Це один з найпростіших варіантів.

Матеріали і інструменти

Для однієї пари в`язаних тапочок середнього розміру потрібно вовняна пряжа різного кольору (можна використовувати залишки ниток або розпущене старі трикотажні речі) близько 200 - 250 грам, гачок, що підходить за розміром до пряжі, синтетична або інша міцна нитка, яку можна додати до пряжі при виготовленні підошви, ножиці, папір, сантиметрова стрічка.

Схема в`язання тапочок гачком

розміри квадратів

Найпростіший спосіб визначити розмір елементів для тапочок:

  1. Виміряти довжину стопи і поділити її на два.
  2. На аркуші паперу в клітинку намалювати відрізок, довжиною рівній 1/2 довжини стопи. Це діагональ квадрата.
  3. Викреслити квадрат. Це і буде трафарет заготовки.

особливості в`язання

Варіантів і способів зв`язати домашнє взуття безліч. В Інтернеті, журналах по рукоділлю представлені різноманітні поради про те, як в`язати тапочки гачком, а відеоуроки з в`язання можна безкоштовно знайти на YouTube.

Для однієї тапочки знадобиться шість квадратів. Два квадрата підошви краще виготовити з товстої нитки з додаванням синтетичної нитки (капронової) для міцності, в`язати стовпчиками без накиду. Чотири квадрата верху можна в`язати різними візерунками, в тому числі і ажурними.

Схема тапочок, пов`язаних гачком



В`язання тапочок гачком

Як в`язати тапочки гачком

Схеми цельновязаних тапочок

Особливістю цієї моделі є порядок з`єднання квадратів між собою.

Квадрати повинні вийти одного розміру. Якщо для підошви використовувати більш товсту пряжу, то кількість рядів у квадраті можна зменшити. Вимірювання квадратів краще проводити за допомогою трафарету. Слід врахувати спосіб з`єднання квадратів: якщо їх пов`язувати гачком, то Гапочка стане трохи більше.

Збираються домашні тапочки, в`язані гачком, послідовно, квадрати сполучають один з одним. Гачок вводиться під петлі останнього ряду. Якщо з`єднати воєдино всі шість квадратів гачком для вас проблематично, то можна скористатися голкою для трикотажного полотна або звичайною зі збільшеним вушком і зшити їх.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!