» » » Як зв'язати мотиви гачком?

Як зв'язати мотиви гачком?

Як зв`язати мотиви гачком?
Як зв`язати мотиви гачком?

В`язання виробів з мотивів зараз стають дедалі популярнішими. У цій статті як приклад ми розглянемо, як зв`язати за допомогою мотивів простий плед. Робота над такою річчю не складе великих труднощів, а результат порадує всіх домочадців.

Плед постійно використовується за призначенням. А значить, він повинен бути не тільки красивим, але і якісним. Щоб виріб не втратило вигляд з часом, потрібно знати деякі тонкощі. По-перше, як міцно з`єднати мотиви, зв`язані гачком, а по-друге, як правильно підібрати пряжу. Саме ці хитрощі і будуть розкриті в нашій статті. Для початку нагадаємо як в`язати мотиви.

Як в`язати мотиви

  1. Для початку потрібно зв`язати будь-який візерунок (квітка або геометричну фігуру). Далі зв`язати ланцюжок від будь-якої точки візерунка.
  2. Після цього потрібно зробити п`ять повітряних петель. Піднімаємося по ланцюжку на три петлі вгору.
  3. Далі потрібно зробити кругової ряд. Піднятися на чотири петлі для в`язання другого ряду.
  4. Зв`язати другий ряд і піднятися на три петлі для в`язання третього.
  5. Після того, як пов`язаний третій ряд потрібно зв`язати четвертий без відступів. Причому четвертий ряд зазвичай в`яжеться наполовину (або на три чверті).

Як же пов`язати мотиви гачком? Існує багато перевірених способів зробити це. Найбільш популярні у майстринь і прості у виконанні методи, наведені нижче.

з`єднуємо мотиви

  1. Мотиви вив`язуються цілком, а потім крайки обох елементів приєднуються один до одного за допомогою простих стовпчиків без накиду. Цей спосіб стане в нагоді тим, хто не знає, як зв`язати між собою гачком квадратні мотиви, а також мотиви в формі багатокутників.
  2. Цей спосіб схожий на попередній. Для з`єднання використовуються ті ж стовпчики без накиду. Відмінність в тому, що при з`єднанні потрібно зачепитися нема кромки деталей, а задні стінки петель в останньому ряду. При цьому з`єднувальні шви виходять більш плоскими і непомітними, а плед - більш приємний на дотик. Такий спосіб також відмінно підходить для мотивів з плоскими крайками - квадратів або багатокутників.
  3. Почати з`єднувати мотиви можна і безпосередньо в процесі в`язання. при мотивице елементи зв`язуються один з одним за допомогою простих стовпчиків без накиду до закінчення їх вив`язування - в самому останньому ряду схеми.
  4. Рекомендується робити відпочинок після двадцяти хвилин роботи. Пам`ятайте, що в`язання є дуже виснажливим процесом для очей, особливо якщо ви новачок.

вибір пряжі

Для виготовлення пледів не рекомендується вибирати вовняну пряжу. Пледи з вовни недовговічні і, на жаль, можуть швидко втратити початкову красу. Вони непередбачувані і здатні змінити форму і розмір при пранні, а ще на них утворюються катишки.



Тому краще зупинити свій вибір на бавовняної пряжі з додаванням акрилу. Таке поєднання набагато краще чистої бавовни, так як акрил не дозволяє готовому виробу деформуватися і робить його більш зносостійким. Крім того, існує спеціальна дитяча акрилова пряжа. Вона не викликає алергії у малюків, а на дотик дуже м`яка і приємна. Пледи з такої пряжі виходять тонкими, але служать дуже довго.

Правильно підібрати гачки - теж важлива частина роботи. Для в`язання пледів найкраще підійде гачок товщиною 3 або 3,5 міліметра. Хоча в залежності від товщини і типу пряжі можна користуватися інструментом іншого розміру.

Додаткову інформацію про те, як в`язати гачком ви зможете знайти тут - В`язання гачком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!