» » » Як зв'язати мотиви?

Як зв'язати мотиви?

Як зв`язати мотиви?

В останні час стали популярні в`язані вироби, виконані з мотивів. Вони виглядають дуже красиво і нарядно і вигідно відрізняються від виробів, виконаних традиційної в`язкою. Мотиви зазвичай в`яжуться гачком, але можна їх можна виконати і спицями. Сьогодні ми поговоримо про те, як зв`язати мотиви і спицями, і гачком.

В`язання мотивів: правила та поради

Сенс в`язання мотивів полягає в тому, що виконують певну кількість окремих елементів, які потім з`єднують між собою в процесі в`язання або зшивають. Так виходить готовий виріб. Одним з недоліків такого способу в`язання є те, що кожен мотив треба в`язати з початку, а в кінці обривати нитку, закріплювати, в готовому виробі ховати кінці. Особливо це не подобається тим, хто любить по кілька разів розпускати і перев`язувати речі. Проте, краса і витонченість виробів, пов`язаних з мотивів, змушує рукодільниць знехтувати цим недоліком.

  • В інтернеті ви можете знайти чимало сайтів, де представлені різні мотиви. У конкретних інструкціях докладно описано, як зв`язати мотиви. Наприклад, на цьому сайті ви знайдете кілька цікавих прикладів виробів, а тут самі умільці додають фотоінструкцію в`язаних з мотивів речей.
  • Для того щоб зв`язати мотив, ви повинні вміти читати в`язальні схеми. Це ази в`язання, які повинна знати кожна рукодільниця.
  • Придумайте, як будуть розташовані мотиви. У схемах для початківців завжди вказують місце і спосіб з`єднання мотивів, а також їх компонування і заповнення просторів між ними. Якщо у вас вже є досвід у в`язанні, вам буде досить лише схеми мотиву, а все інше підкаже вам фантазія.
  • Зв`яжіть необхідну кількість мотивів. Слідкуйте за тим, щоб вони були ідентичними, - тоді готовий виріб буде виглядати краще. У більш складних виробах можуть поєднуватися мотиви різних розмірів.
  • Мотиви можуть мати різну форму: круглу, квадратну, прямокутну. Круглі мотиви, зв`язані гачком, особливо популярні, адже вони виглядають дуже елегантно в готовому виробі. Так як круглі мотиви прилягають один до одного менше, ніж, наприклад, квадратні, то між ними утворюються порожнечі, які треба заповнювати додатково. В цілому річ виглядає більш ажурною.
  • Багато питань викликає з`єднання мотивів. Елементи в`язання можна з`єднувати безліччю способів: за допомогою повітряних ланцюжків і арок, щільним з`єднанням з стовпчиків з накидом або без накиду, нарешті, квадратні мотиви можна просто зшивати по рівних краях.


Також вам може бути корисна наша стаття Як зв`язати кофту гачком. З неї ви дізнаєтеся про те, як створити в`язану кофту з допомогою мотивів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!