» » » Як зв'язати килимок гачком?

Як зв'язати килимок гачком?

Як зв`язати килимок гачком?
Як зв`язати килимок гачком?

В даний час все більшу популярність здобувають речі ручної роботи. Акуратно і правильно виконані своїми руками речі завжди можуть прикрасити інтер`єр вашого будинку і додати йому особливої теплоти. В`язання гачком - один з видів знову модного течії hand-made. Пов`язаний гачком круглий килимок з ноткою вінтажності додасть романтики вашій кімнаті, вітальні або меблів на веранді. Як зв`язати килимок гачком? Читайте далі!

Для початку потрібно запастися матеріалами

Товсті нитки для в`язання

Для літнього килимка або прикраси меблів можна використовувати інші матеріали, наприклад, бавовна.

Напевно ви бачили у бабусь будинку килимки, пов`язані з клаптиків старих речей. Такий спосіб практикують і зараз. Для цього потрібно розрізати стару матерію на стрічки, зв`язати їх в нитку і замотати в клубок. Гачок підбирається в залежності від ширини ниток. 

За вашим вибором нитки також можуть бути як акрилові, так і вовняні. Це найбільш приємні на дотик волокна. Товщину нитки вибирайте в межах 5-9 петель на 10 см. Цю інформацію виробник вказує на упаковці. Для килимка середнього розміру рекомендуємо взяти близько 300 грамів.

Гачок для в`язання

Для зазначеної товщини підійде гачок від 9 мм по позначенням РФ і М-13 - за розмірами США.

Приготували? Приступимо!

  • Потрібно набрати гачком 6 повітряних петель і з`єднати їх в кільце. Далі, пров`язуємо перший ряд за кількістю петель в кольце.Поскольку ми розповідаємо, як зв`язати круглий килимок гачком швидко і красиво, пропонуємо використовувати для в`язки стовпчик з накидом. Це збільшить швидкість в`язання і додасть килимку грайливий вигляд.
  • Далі, в кожному ряду ми рівномірно додаємо стовпчики, щоб у міру збільшення в`язання килимок розширювався, а не закруглявся і не стовбурчився. У разі, якщо на килимку з`являться хвилі, їх можна буде пропрасувати праскою. Після цього килимок стане рівним і красивим.
  • За цим же принципом збільшуємо кількість стовпчиків в кожному ряду, поки не досягнемо бажаного розміру килимка.


З першого разу килимок може вийде не таким, який би ви хотіли бачити: овальний або з нерівностями. 

Для того, щоб ваше виріб виглядав сучасно і стильно, килимок можна прикрасити атласними стрічками в тон пряжі і інтер`єру. Або ж використовувати в`язані гачком квіти, тканинні нашивки з цікавить тематикою і інший декор, що не заважає використанню килима.

Досить оригінально виглядає контрастний малюнок. Для цього можна використовувати нитки різних кольорів і навіть фактур. При цьому, нитки потрібно міняти при переході на наступні ряди, щоб вийшли кола.

Тепер ви знаєте, як зв`язати килимок гачком. Застосувавши всю свою фантазію і трохи старанності, ви швидко досягнете бажаного результату.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!