» » » Як зв'язати килимок?

Як зв'язати килимок?

Як зв`язати килимок?
Як зв`язати килимок?

Килими, пов`язані своїми руками, надають будинку особливий домашній затишок і прекрасно доповнюють інтер`єр. Раніше практично в кожній квартирі можна було зустріти в`язані килими, але з часом магазинні килими їх витіснили. Зараз знову повертається мода на ручні вироби. З нашої статті ви дізнаєтеся, як зв`язати килимок.

Килимок з ниток

Килим з ниток може виготовити навіть починаюча майстриня. Для виготовлення даного килима необхідно підготувати:

  • бавовняну пряжу (інша назва «спагетті»);
  • в`язальний гачок, який буде підходити до пряжі (номер гачка вказано на пряжі);
  • ножиці;
  • голка (необхідна голка з широким кінцем).

в`язання килима

  1. Круглий килимок починаємо в`язати з середини. Для цього відрізаємо невеликий шматок пряжі і складають його навпіл і пов`язуємо кільце. На кільці пров`язуємо три повітряні петлі, а потім обв`язуємо кільце 11-ю петлями з подвійним накидом. Закріплюємо кільце.
  2. Далі в`яжемо по колу ланцюжок з трьох повітряних петель і поверх них - ланцюжок з петель з подвійним накидом. Знову закриваємо ряд, прив`язавши останню петлю до першої.
  3. килимокПісля цього починаємо додавати петлі. Якщо в перших двох рядах було три повітряні петлі, то в наступних необхідно додавати по одній. Пров`язуємо ланцюжок з чотирьох повітряних петель, а поверх неї - петлі з подвійним накидом.

Таким чином можна пов`язати гачком круглий килимок потрібного розміру. Коли 17-18 рядів будуть провязани, закрийте останню петлю за допомогою голки: ушийте кінець ниток в останній ряд. Якщо вам необхідний килимок великих розмірів, можна додати кілька рядів.



Варто зазначити, що такі килимки можна в`язати різнокольоровими нитками, попередньо підібравши кольори. Також можна вив`язувати на них квіти або візерунки з заздалегідь підготовлених схеми для в`язання.

Килимок з ганчірок

Килим зі старих трикотажних ганчірок вийде дуже м`яким і приємним на дотик. Для того щоб зробити даний килим, необхідно підготувати «нитки» зі старих трикотажних виробів. В`яжеться такий килим таким же способом, як і з ниток.

Підготовка матеріалу для в`язання



З підготовлених трикотажних речей необхідно нарізати смужки шириною 1,5 -2 см. Варто відзначити, що чим тонше тканина, тим ширше повинна бути смужка. Виготовляти смужки необхідно так, щоб було якомога менше розривів: можна розрізати по діагоналі або по колу. Всі отримані смуги необхідно зшити між собою або зв`язати вузликами, а потім змотати в клубок, звертаючи увагу на чергування квітів, так як тканини можуть бути різних кольорів.

Також необхідно підготувати гачок для в`язання, розмір якого повинен коливатися Килимок з ганчіроквід 8 до 15 мм.

виготовлення килима

  1. Килими з ганчірок в`яжемо петлею з одним накидом, так як клаптики для в`язання товсті і інші петлі можуть не вийде.
  2. Набираємо потрібну кількість петель по ширині і приступаємо до в`язання. Довжина виробу може бути будь-хто.
  3. Після того як килим буде готовий, необхідно зафіксувати кінець.

Варто зазначити, що даний килим може бути різних розмірів і конфігурацій.

Килимок з пакетів

Замість тканинних клаптиків можна використовувати нарізані смужками целофанові пакети. В`яжеться килимок за тією ж технологією, що і ганчір`яний. За рахунок різноманітних яскравих кольорів і непромокальному матеріалу такий виріб вийде барвистим і практичним. Рекомендуємо вам зв`язати такий килимок для ванної кімнати.

Додаткові рекомендації про те, як зв`язати круглий килимок, можна знайти в статті Як зв`язати килимок гачком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!