» » » Як зв'язати бере гачком?

Як зв'язати бере гачком?

Як зв`язати бере гачком?
Як зв`язати бере гачком?

Капелюшки, шапки і берети не тільки захищають голову, але і прикрашають свою господиню. Бере - універсальний головний убір, який носять дітлахи, а також їх мами і бабусі. Бере нескладно зробити своїми руками, якщо розібратися, як зв`язати бере гачком.

різновиди беретів

  • Берети бувають літні, демісезонні, зимові, виготовлені з бавовняних і лляних, синтетичних і штучних ниток, напіввовняної та вовняної пряжі, однотонні і кольорові, меланжеві.
  • Берети можуть бути пов`язані спицями, гачком або на вилці, а також на в`язальних машинах.
  • За обсягом берети можуть бути майже прилеглими до голови, глибокими, що нагадують шапку або дуже об`ємними з м`якими складками, що спадають до плечей.
  • За способом в`язання берети діляться на цельновязание і пов`язані з окремих фрагментів.

зняття мірок

Самою основною міркою, яку необхідно зняти для в`язання берета, є довжина кола голови. Це значення і є розміром берета. Окружність голови вимірюється наступним чином: необхідно зафіксувати сантиметрову стрічку на відстані 1,5 - 2 см. Над бровами злегка вище вух на максимально випирає точці потилиці.

Матеріали і інструменти

Щоб знати, як зв`язати бере гачком, спочатку визначте, який саме бере Ви хочете зв`язати. Від цього залежить фактура пряжі і її кількість. На звичайний, не дуже об`ємний бере піде близько 200-300 грам пряжі, потрібні будуть гачок для в`язання, ножиці, сантиметрова стрічка, папір.

особливості в`язання

Щоб зв`язати бере, схема в`язання обов`язково знадобиться в тому випадку, якщо малюнок в`язки складний. Спочатку в`яжуть денце (рівне коло невеликого розміру), далі додають петлі і стовпчики по малюнку до бажаного розміру (обсягу), потім зменшують до окружності голови. При необхідності в`яжуть околиші. Якщо потрібен відворот, то в`яжуть подвійний околиші.



Один з найпростіших способів зв`язати бере гачком - це зв`язати трубу будь-яким візерунком, зверху стягнути їх ниткою, а внизу прикріпити гумку так, щоб розмір відповідав розміру голови.

складні візерунки

Якщо візерунок ажурний і складний, то можна вив`язувати його окремими фрагментами, згодом поєднавши в єдине ціле. Безліч друкованих видань містять поради про те, як зв`язати бере, відеоінструкції можна знайти в Інтернеті на різних сайтах, наприклад, на YouTube.

зимовий бере

Якщо потрібен теплий зимовий головний убір, то взяти для в`язання можна або дуже товсту, об`ємну пряжу, або тонку пухнасту вовняну нитку з додаванням ангорської вовни або мохеру. Обидва берета вийдуть теплими.

схеми

Книги по рукоділлю і сайти для дам містять схеми беретів, пов`язаних гачком, які відрізняються великим різноманіттям і можливістю творчості. Свою фантазію і індивідуальність можна проявити в обробці та оздобленні беретів. В`язані та вишиті квіти, намистини, бісер, ґудзики, джгути і коси можуть бути прекрасним доповненням до будь-якого головного убору.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!