» » » Як зв'язати гачком косинку?

Як зв'язати гачком косинку?

Як зв`язати гачком косинку?
Як зв`язати гачком косинку?

Косинка - це красивий жіночий головний убір, який можна носити в будь-якому віці. Багато молоді матусі цікавляться, як зв`язати гачком косинку для своєї донечки, щоб захистити голову своєї дівчинки від вітру і сонця. Для дорослих жінок косинки - теж невід`ємна частина гардероба, їх одягають в храм, на пляжі або просто в якості гарного доповнення до стильного образу.

Зв`язати косинку можна різними способами як спицями, так і гачком. Ми розглянемо другий варіант. Нитки для літньої косинки краще вибирати з бавовни, щоб голів «дихала». Для зими можна взяти пухові, мохерові або вовняні нитки. Зазвичай для косинки потрібно 100-300 грам ниток. Все залежить від того, якої величини хустку ви збираєтеся пов`язати. Стандартні розміри косинки: довжина - від 80 до 100 см., Бічні сторони - від 20 до 30 см.

Як почати в`язання косинки?

Всі ми знаємо, що косинка має форму трикутника (рівнобедреного або рівностороннього). Починати в`язання можна з підстави, такий вид в`язання буде називатися «зменшенням». Якщо починати з вершини, то у вас вийде «додаток», а якщо в`язати з різних сторін - «центр підстави». Зробіть викрійку бажаної косинки і через кожні 4 ряди прикладайте до зразком, щоб знати, що ви ніде не упустили петлю. Далі ми детально розглянемо косинки, зв`язані гачком, схеми їх в`язання і способи.

перший спосіб

Набираємо ланцюжок з непарного числа петель.

  • Перший ряд: 1 петля під., 1 сбн., 3 повітряні петлі, припустимо 1 п. Ланцюжка, в другу - 1 сбн., 1 сбн.
  • Другий ряд - 2 петля підйому, 1 сбн. в арку з 3 повітряні петлі першого ряду, 3 повітряні петлі, 1 сбн. (Під останню арку).
  • Третій ряд і всі наступні ряди в`яжемо, як і другий.
  • Останній ряд - 2 петлі підйому, 1 сбн. в арку, 3 повітряні петлі, 1 стовпчик без накиду під останню другу арку.

другий спосіб



В`язання починаємо з трьох петель. Вибираємо кут. По одній петлі додаємо в виворітних особових рядах. Кількість доданих петель можна іноді змінювати, щоб зберегти правильну форму косинки. Такий виріб можна стягувати.

третій спосіб

В`язання починаємо по схематичного малюнку від вершини трикутника. Пров`язавши одну половину нашої косинки, закріплюємо нитку і обрізаємо. 2-у половину косинки потрібно ув`язати в дзеркальному відображенні. В`язання потрібно починати з вершини трикутника. Подивитися в`язання ви можете на відео в кінці.

Косинки, зв`язані гачком, ідеально виглядають на будь-який дамі. Потрібно просто правильно підібрати візерунок. Візерунок ви можете вибрати тут:

При будь-якому способі в`язання краю можна прикрасити бахромою або тасьмою, а зубчики потрібно в`язати від правого краю підстави.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!