» » » Як зв'язати косинку спицями?

Як зв'язати косинку спицями?

Як зв`язати косинку спицями?

Якщо у вас є бажання освоїти щось нове і корисне, можна зайнятися рукоділлям. Особливо це актуально в зимовий час, коли хочеться побути вдома, в теплі і затишку. Пропонуємо змайструвати собі якусь елегантну річ своїми руками. Ось, наприклад, як зв`язати косинку спицями? Навчитися в`язати ніколи не пізно, адже, освоївши цей цікавий і цікавий вид рукоділля, ви своїми силами можете оновити свій гардероб красивими і стильними речами чудової якості. На піку моди зараз знову в`язана косинка, яка може стати вельми стильним доповненням до вашого модному образу. В`язана спицями косинка підійде як маленькій дівчинці, так і молодій жінці, і буде просто незамінною, якщо ви зв`яжете таку річ для своєї бабусі.

Зв`язати таку цікаву річ можна декількома способами - гачком, спицями, макраме. Залежно від обраних інструментів та ниток, візерунок підбирається так само на ваш смак. Можна пов`язати спицями, так як ця техніка, як на мене, найбільш зручна у виконанні. Якщо вам хочеться ажурний головний убір, вибирайте ажурні візерунки для в`язання та м`які, тонкі нитки. Якщо функцією косинки буде не тільки доповнення вашого стилю, але і захист від холоду і вітру, вибираємо нитки більш щільні, але не грубі, і візерунок без дірочок. При в`язанні косинки спицями рекомендую використовувати спиці №2 або №2,5, будете дивитися по товщині нитки. Косинку можна пов`язати запропонованими тут методами.

Метод зменшення петель



Чому рекомендую саме цей спосіб? А тому, що він досить зрозумілий навіть для початківців, а виріб ви зв`яжете в лічені години. Найголовніше тут - зробити правильні розрахунки початкової кількості петель і вже після цих підрахунків, визначитися з візерунком. Його вибирайте в залежності від навичок і досвіду. Бажано брати той візерунок, в якому ви вже раніше практикувалися. Але навіть якщо зв`язати косинку звичайної панчішної в`язкою, виріб вийде гарним і сучасним. Для такої в`язки просто дуже рекомендую підібрати яскраві нитки.

  • Щоб правильно розрахувати петлі першого ряду, потрудіться заміряти, скільки петель увійде в сантиметр такої в`язки. Можна спеціально зв`язати пробний клаптик, а потім виміряти лінійкою, а можете для цього набрати 20 петельок і заміряти цей ланцюжок. Вийде близько 8 см.
  • Тепер розрахуйте, скільки петель потрібно набрати для вашого вироби, для цього заміряємо одну з бічних сторін майбутньої косинки і множимо на два, далі слід знову помножити на кількість петель в 1 см, не забуваємо додати дві кромочні, так виходить необхідне для роботи кількість петель.
  • Коли набираєте перший ряд, розділіть кількість петель навпіл за допомогою нитки контрастного кольору. Це зробити необхідно для того, щоб ваше в`язання в результаті виглядало рівним. Три петлі в центрі вироби пров`яжіть разом, для цього використовуйте додаткову спицю.
  • Щоб правильно пов`язати косинку спицями, виконуйте зменшення в кінці кожного ряду, пров`язуючи останні дві петлі разом.
  • Так, в`яжемо поки не залишаться три петлі на спиці. Ці петлі скріплюємо ниткою і не забуваємо, потім її закріпити. Косинку можна прикрасити стразами, бахромою, вишивкою, якщо є бажання.

Другий спосіб в`язання косинки



Даний метод є повною протилежністю першому, так як, якщо в там петлі зменшуються, то тут петлі набираються. В`язати косинку таким способом, теж не важко.

Для цього на спицю набираємо три петлі і додаємо по петлі на початку кожного ряду і в кінці. Для того, щоб край косинки не виглядав розтягнутим, додавайте на початку ряду, але після того, як зніміть на праву спицю кромочную петлю, а в кінці ряду виконуйте додаток перед кромочной петлею. Якщо в`яжете косинку таким способом, будьте уважні і контролюйте додаток, щоб зберігся верхній кут вироби.

Коли косинка придбала бажаний розмір, закінчуємо в`язання. Для цього, в останньому ряду закриваємо відразу все петлі. Щоб зробити косинку більш ажурною, по її краях можете нашити ажурні мережива або красиву тасьму. І першим, і другим способом, можливо зв`язати косинку спицями та навіть теплими нитками, головне - не забувайте, що чим товще використовувана нитку, тим більше вибирайте спиці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!