» » » Як зв'язати шапку?

Як зв'язати шапку?

Як зв`язати шапку?
Як зв`язати шапку?

В`язані шапочки - це не тільки засіб для захисту голови від морозів, але й справжній витвір мистецтва. Кожна майстриня вкладає в них частинку своєї душі. Саме тому, ви ніколи не зможете знайти дві абсолютно однакові шапочки. Моделі шапок бувають дуже різними, відрізняються вони лише за кольором і по техніці в`язання. Однак найскладніше, в процесі створення шапки - це почати. Отже, приступимо.

Що Вам знадобиться?

Спочатку необхідно підібрати пряжу відповідно до таких вимог:

  • колір ниток повинен ідеально поєднуватися з тим одягом, яку ви будете носити разом з шапкою;
  • самі нитки повинні бути досить м`якими і якісними. Якщо вони колються і линяють, не поспішайте їх купувати.

Фахівці вважають, що для шапок необхідна тільки найдорожча і найкраща пряжа, так як на своєму здоров`ї економити не можна. Для того щоб зв`язати жіночу шапку спицями, вам знадобиться пряжа з кошлатих ниток типу букле або звичайні вовняні нитки. Дуже важливо запам`ятати наступне правило: чим складніше нитки, тим простіше процес в`язання.

Інструкція з в`язання

Перш ніж приступати до створення складних фасонів, спробуємо зв`язати бере. Бере - це найпростіший головний убір. Якщо ви не знаєте, як зв`язати шапку спицями, то в`язання берета - це справжній вихід для вас. В процесі носіння вони розтягуються, тому робити їх необхідно на кілька розмірів менше.



Спочатку розраховуємо, скільки петель необхідно набирати для того, щоб шапка була за розміром. Ми набираємо десять петель і пров`язуємо десять рядів, а потім, відповідно до отриманим периметром, розраховуємо щільність в`язання. Тепер нам необхідні наступні розміри: окружність голови з вирахуванням два сантиметри - це потрібно для розрахунку кількості петель під час початку в`язання, а також коло берета. Ще одна необхідна величина - це радіус кола. Його можна обчислити за такою формулою: довжина кола ділиться на 6, 28. (6, 28 - це постійне число, що використовується плетільницями).

Спочатку всі розрахунки проводяться в сантиметрах, а потім обов`язково переводяться в петлі. Вам знадобиться дуже багато уваги, щоб зв`язати шапку спицями, схеми ви зможете знайти на сайті "Шапки, берети - Схеми в`язання". Там же ви зможете знайти, як зв`язати шапку спицями - відео- і фотоурокі.



Починати в`язання шапки найзручніше на двох спицях, продовжуючи рухатися по колу. Набирається заздалегідь прораховане кількість петель, що відповідає розміру голови і пров`язується гумка довжиною 2-3 сантиметри. Її можна в`язати як платочной, так і жаккардовой в`язкою. Тепер, загальна кількість рядів необхідно розділити на дві частини, які були б рівні між собою. Під час в`язання першої третини вироби, необхідно поступово додавати рівну кількість петель, розраховане заздалегідь. Петлі додаються кожен парний ряд. Намагайтеся робити це акуратно, так як в противному випадку з`являться дірочки.

Що стосується другої третини, то вона в`яжеться без будь-яких додатків і убавленій. А ось остання частина берета - найскладніша, вона вимагає особливої уваги. Розділіть вийшло в`язання на шість рівних між собою частин. Тепер, наприклад, якщо у вас є 120 петель, ділимо їх на шість і в`яжемо разом першу і другу петлю, двадцять першу та двадцять другу сорок першу і сорок другу і так далі, з інтервалом в двадцять петель. Зворотний бік пров`язується без зменшення числа петель. У наступному ряду обов`язково пров`язуємо разом ту петлю, яка вийшла, з сусідньої. Тепер стає видно, що кількість петель, які зменшуються, залишається незмінним, а загальне число петель помітно зменшується.

Після того, як ви видалили половину петель від загальної кількості, збільште кількість петель, пров`язуємо разом, вдвічі. Завдяки цьому, верхівка вашого берета виявиться плоскою і акуратною. Останнім штрихом буде з`єднання шва, який знаходиться в середині вироби, за допомогою голки і нитки того ж відтінку.

Зв`язати шапку спицями для початківців в`язальниць буде дуже непросто, але з часом ви зможете не тільки навчитися створювати прекрасні шапочки, а й заробляти на цьому рукоділлі значні кошти. Зв`язати чоловічу шапку спицями можна дуже швидко, якщо ви освоїте процедуру розрахунку петель. Процедура в`язання відніме у професійній в`язальниці від одного до двох днів. Чоловічі шапки в`яжуться набагато простіше, ніж жіночі, тому що не вимагають прикраси візерунками.

Якщо до вашого міста прийшли сильні морози, ви можете пов`язати шапку з вушками спицями та сміливо виходити на вулицю, не боячись застудитися і захворіти. Ви будете не тільки першої модницею серед знайомих, а й предметом для захоплення оточуючих незнайомців. Навіть, якщо ви не вмієте в`язати, прочитавши нашу статтю, спробуйте повторити етапи в`язання. І у вас все обов`язково вийде!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!