» » » Як зшити накидку?

Як зшити накидку?

Як зшити накидку?

Накидку важко назвати предметом першої необхідності в гардеробі, але все ж, завдяки своїй практичності і оригінальності, багато хто погодиться, що мати таку річ під рукою дуже добре. Видима простота моделей дозволяє жінці зшити накидку своїми руками. Дизайн і вибір тканини для накидки різниться в залежності від того, чи хочете ви зігрітися, внести родзинку в свій вечірній образ або сховатися від дощу.

Хутряна накидка

Мода носити хутряні накидки з`явилася дуже давно, завдяки якоїсь баварської герцогині. У нашому, досить суворому, зимовому кліматі хотілося б об`єднати тепло м`яко зігріває хутра та елегантність вишуканої речі. Хутряна накидка може стати справжньою окрасою до вечірнього вбрання, прекрасно поєднуючись з будь-якою річчю.

Якщо ви замислювалися про те, як зшити хутряну накидку самостійно, а не купувати готові моделі, вам слід запастися терпінням і підготувати матеріали для шиття, оскільки ідея це цілком реальна. Отже, почніть з вибору моделі: палантин або пончо, на підкладці або двостороння. Далі подумайте про матеріал. Не обов`язково обмежуватися тільки хутром, можна чергувати хутро з тканиною, або різні види хутра з довгим або коротким ворсом. Крім того, хутро може бути штучний або натуральний.



Далі, вимірявши обхват грудей, довжину плеча і довжину накидки, слід виготовити викрійку. Її краще робити виворітного боку, щоб не пошкодити ворс хутра. Щоб скріпити краю вироби, відірвіть хутро від основи на один або півтора сантиметра і закріпіть зрізи. Все, тепер можна приступати до прикраси накидки, якими можуть послужити атласні стрічки або пензлика з шовкової тасьми.

Дуже ефектно виглядає білосніжна хутряна накидка на весільній сукні, особливо якщо весілля святкується в холодну пору. Процес, як зшити накидку, також не складе труднощів. Можна взяти полотно штучного білого хутра довжиною близько метра і шириною півтора метра. Також вам знадобитися підкладкова тканину. Прикрасити весільну накидку допоможе велика декоративна гудзик. А з останків хутра зшийте комір висотою 5 - 10 сантиметрів.

Плащ-накидка



Плащ-накидка, на відміну від звичайного палантини, набагато зручніше, так як не ковзає з плечей під час рухів. Залежно від мети використання і матеріалу, така накидка може бути зовсім короткою, або ж довгою до п`ят. Якщо це карнавальний костюм, то скоріше підійде дуже довга модель, якщо це хутряна накидка, то краще зробити її укороченою. У будь-якому випадку, порядок, як зшити плащ накидку, настільки простий, що її може пошити будь-який бажаючий, навіть зовсім недосвідчений кравець.

Сама накидка у вигляді плаща являє собою коло, розрізаний навпіл до середини. У центрі цього кола для горловини виріжте півколо не менше ніж 15 сантиметрів, щоб накидка добре сиділа на плечах. Можна зібрати накидку з допомогою стрічки або вшити гумку. Знизу можна пришити хутряну оборку, якщо сама накидка з тканини. Можна виготовити двосторонню накидку, використавши різнокольорові тканини. У будь-якому випадку, таку накидку зшити самої зовсім неважко.

Накидка з капюшоном

Модель накидки з капюшоном актуальна як для дорослих, так і для дітей. Причому дитяча накидка може послужити і карнавальним костюмом, наприклад, для червоної шапочки. Все залежить від вашої фантазії. Накидка з капюшоном прекрасно захистить від дощу і вітру, якщо ви використовуєте промокне в непогоду тканину, а може доповнити вишуканий вечірній туалет, якщо її зшити з шовку або хутра.

Порядок того, як зшити накидку з капюшоном, досить простий. Виріжте з обраного матеріалу коло, де діаметр буде рівнятися довжині накидки. Посередині виріжте ще одне коло поменше з діаметром на п`ять сантиметрів більше, ніж голова. Далі розріжте передню частину накидки навпіл. Для капюшона потрібно два квадрата. Тепер слід вшити капюшон в горловину, і прокласти по ній кулиску, в яку можна буде просунути мотузку. При бажанні можна буде прокласти кулиску по лінії талії, а отвори для шнурка або пояса вивести спереду, щоб їх потім зав`язати. Також можна вшити застібку-блискавку, або зовсім обійтися без неї.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!