» » » Як зшити куртку?

Як зшити куртку?

Як зшити куртку?

Фасони сучасних зимових курток дуже різноманітні, і, здавалося б, можна підібрати модель на будь-який смак. Але все ж знаходяться майстрині, які вважають за краще шити речі самостійно, в тому числі і зимовий верхній одяг. Якщо ви твердо вирішили доповнити свій зимовий гардероб новою курткою, але не зовсім впевнені, як зшити куртку, прислухайтеся до порад досвідчених фахівців.

Моделі і тканини

Найпоширеніша модель теплою напівдовгими куртки з капюшоном називається анорак. Капюшон і довгі рукави захищають від холоду, а застібка по всій довжині куртки робить її зручною. Кишені і комір більше відносяться до елементів декору, але теплим хутряний комір іноді може замінити капюшон. Куліска, простягнута по низу куртки, і припасовані по краю рукава допомагають захиститися від холодного вітру. Хоча, якщо ви роздумуєте, як зшити зимову куртку із замші або шкіри, або драпу, кулиска буде зайвою.

Велика частина тканин для зимових курток - це штучні матеріали. Винятками можуть послужити хіба що куртки з натурального хутра, шкіри або замша. Вибираючи синтетичні тканини, краще зупинитися на «мембранних» тканинах на основі нейлону. Вони не промокають, але дозволяють тілу дихати. Що стосується наповнювачів для вашої куртки, то можна використовувати синтепон або схожий на нього сучасний утеплювач, або ж перо і пух.

Підготовка до пошиття



Якщо ви визначилися з тканиною, з якої будете шити нову куртку, і підібрали сподобався фасон, можна переходити до наступного етапу. Перед тим, як самої зшити куртку, переконайтеся, що у вас є всі необхідні матеріали, а саме: форма, швейна машина, ножиці, нитки і голки, тканину, утеплювач, підкладка, роз`ємні блискавки, кнопки і щипці для заклепування, додаткова фурнітура в залежно від обраної моделі.

Якщо у вас недостатньо досвіду в швейному справі і ви не впевнені, як зшити куртку своїми руками, то краще вибрати просту і практичну викрійку. Можна використовувати старий одяг, розпір її на частини по внутрішнім швах. Або ж подивитися викрійки в журналах або інтернеті. Наприклад, досить проста форма двобортною куртки, а для тих, хто має більше досвіду, може підійти оригінальна модель короткої зимової куртки.



У викрійці необхідно розраховувати розмір, не забуваючи, що ви будете одягати її на зимові светри або кофти. Починати кроїти вироби рекомендують з великих деталей, таких як полички, спинка, рукави і капюшон, і вже потім переходити до дрібних, наприклад, накладних кишенях, обтачкой на рукава та інше.

пошиття куртки

Коли ви вже розтрощили тканину, можна з`єднувати підкладку з утеплювачем. Процес, як зшити куртку на синтепоні, досить просто. Починайте з передньої частини куртки. Накладайте на них утеплювач і довгими стібками прострочите їх по горизонталі. Якщо ви використовуєте кілька шарів утеплювача, їх слід пристрочують до підкладкової тканини.

Тепер можна переходити до накладних кишенях, які пришиваються до поличках куртки. Якщо є бажання, прокладете по шву щільний кант, яким ви обробите кромку рукавів знизу. До невеликих деталей можна переходити тільки тоді, коли вже виконані основні сполучні шви вироби.

На капюшоні можна пришити клапани з металевими кнопками. Їх можна встановити пресом або спеціальними щипцями. Наступним кроком буде пришити замок-блискавку на зимову куртку. Щоб частини застібки і планку поєднувалися, слід зробити спочатку ручну намітку, і вже потім строчити від коміра вниз. Капюшон можна прикрасити смужкою хутра, яку можна зробити стаціонарної або рознімної. На закінчення, слід пришити підкладкову тканину до основної тканини куртки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!