» » » Як зшити тапки?

Як зшити тапки?



Як зшити тапки?


Не варто говорити про необхідність домашнього взуття, її значення у повсякденному житті переоцінити досить важко. Як приємно - прийшовши додому з морозу або вийшовши з ванної кімнати, засунути свої ніжки в теплі і затишні тапочки. Купуючи домашню взуття, в першу чергу, ми звертаємо увагу на її зручність, в той час як зовнішній вигляд тапочок варто вже на другому місці. А чому б не пошити собі тапочки самостійно, прикрасивши їх за своїм смаком та уподобаннями. При цьому, для їх виготовлення, можна скористатися старими непотрібними речами.

Як шити капці

  • Зшити найпростіші тапочки під силу кожному. Для них підійде самий нехитрий матеріал. Виготовляючи верхню частину, можна взяти щільний вельвет, драп або шкіру, а можна застосовувати і матеріали тонший.
  • Підошву найкраще виготовити зі шкіри від старих курток, сумок або чобіт. При виготовленні підошви, необхідно вирізати дві частини: одну - зі шкіри та другу - з драпу. Остання буде служити устілкою. Після того, як всі деталі будуть вирізані, необхідно буде зшити їх з урахуванням довжини і ширини ноги.
  • Тепер потрібно буде виготовити деталь верху, що представляє собою півколо. Щоб надати їй більшу оригінальність, можна прикрасити верх тапочок пухнастою бахромою або атласною стрічкою. Далі слід пришити підготовлену верхню частину тапочки до нижньої.
  • Щоб зробити шов непомітним, можна приклеїти поверх нього тонку стрічку або косу бейку. А ще краще прошивати тапочки звичайними нитками, а шкіряними. Так взуття вийде більш стильною. Ось і готові найпростіші домашні тапочки, тепер ми знаємо, як зшити тапки. Для їх виготовлення знадобилося мінімум матеріальних і фізичних витрат, а результат, тим не менш, вийшов чудовий. Такі тапочки, зроблені своїми руками, точно буде приємно носити.

Як зшити тапки-зайчика

  • Ця модель тапок шиється дуже просто. Її основа - це форма уггі. Тапочки складаються з 3 шарів: велюр, підкладка і синтепон - внутрішній шар. Синтепон необхідний для того, щоб надати капцям форму і зробити їх теплими.
  • Як підошви найкраще використовувати вже готову підошву від самих звичайних тапочок. Але, якщо є бажання, можна зробити підошву самостійно, вирізавши її з будь-якого міцного матеріалу, наприклад, шкіри.
  • За викрійці уггі, необхідно обвести деталі на всіх трьох шарах майбутніх тапочок. Потім слід зібрати «бутерброд» з отриманих шарів і зшити їх по контуру підошви. Після цього, потрібно вивернути тапочки на лицьову сторону, пришити з боків вушка, а ззаду хвостик. Як вічко можете використовувати дві великі гудзики від пальто, а ніс можете вишити товстими нитками. Тапочки-зайчики готові!

Як зшити тапки з хутра

  • Скориставшись старими капцями, необхідно виготовити викрійку верхній частині майбутніх тапочок з хутра. Для цього слід відпороти від підошви верхню частину, в результаті вийде 2 деталі.
  • Тепер слід докласти до хутра і до драп викрійку верхній частині тапок, вирізати дві деталі верху і прошити з усіх боків. Потім те ж саме потрібно зробити і для виготовлення другого тапка. Прикрасити отримані «верхівки» тапочок можна за допомогою тасьми, страз або бісеру.
  • Для того щоб виготовити підошву можна скористатися старими чобітьми або шкіряною сумкою. Потрібно докласти до вибраного матеріалу підошву, обвести її і вирізати. Потім, приклавши її до повсті або драп, необхідно вирізати устілки. Тепер можна з`єднати верхню частину тапочок з підошвою і прошити їх петельним швом.
  • До речі, для виготовлення підошви відмінно підходить лінолеум. Він дуже міцний і не боїться зносу. Однак при такому матеріалі, можуть виникнути проблеми під час зшивання деталей. Тоді необхідно скористатися наперстком.
  • Ми практично розібралися, як зшити домашні капці, на закінчення додамо до них додаткові декоративні деталі. Так, можна за допомогою кольорової товстої нитки або шнурка зробити яскравий декоративний шов. Ще, як варіант, можна прикрасити тапочки пухнастою вовняний облямівкою або зробити окантовку для верхньої частини з товстої мотузки. А якщо вже зовсім захочеться ексклюзиву, тоді вишийте ваш улюблений візерунок нагорі Гапочка.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!