» » » Як зшити собаку?

Як зшити собаку?

Як зшити собаку?

М`які іграшки завжди приносять радість не тільки дітям, а й дорослим. Для того щоб оточити себе і своїх маленьких домочадців цими милими створіннями, зовсім не обов`язково купувати їх в магазині, адже куди цікавіше зшити їх самостійно! Хочете завести вдома собаку, яка не гавкає, не кусає і поводиться спокійно? Зшийте її! Тим більше що варіантів того, як це зробити, безліч! Так, і процес цей зовсім не обтяжливий, оскільки зшити собаку можна всього за пару годин!

класичний спосіб

Зшити собачку можна із залишків практично будь-якої тканини. Допускається використання драпу, шерсті, трикотажу, хутра та фетру. Декорувати м`яку іграшку можна всілякими гудзичками, шкіряними деталями і навіть елементами вишивки.

Отже, для того щоб зшити собаку своїми руками, необхідно визначитися з розмірами собаки, її зовнішнім виглядом і породою. Знайти підходящу викрійку можна абсолютно без праці на просторах Інтернету. Викрійку краще робити на щільною картонної папері, таким чином накреслити деталі на тканині можна буде більш точно. При виготовленні викрійки не варто забувати про припуски на шви.

Починати шити собаку слід з тіла, більш дрібні деталі виготовляються останніми. Дрібні деталі краще зшивати акуратним зовнішнім швом, так як їх дуже складно вивернути на лицьову сторону. В куточках деталей бажано робити невеликі надрізи, так виріб буде виглядати більш акуратно.

Набивка м`якої іграшки - досить важливий момент пошиття. Як правило, для набивання використовують вату або синтепон. Набивати іграшку слід поступово, починаючи з далеких деталей. Занадто важливо знати міру, тому що шви можуть розійтися, але і недолік набивання може негативно позначитися на зовнішньому вигляді виробу. Поверхня іграшки може виглядати занадто рельєфно і неакуратно. Готові деталі необхідно трохи стягнути по краях і намітити місце їх розташування. Якщо зовнішній вигляд іграшки вас влаштовує, деталі можна пришивати до тіла.

Декорування собаки

Зшити собаку своїми руками зовсім не складно, а головне цікаво, адже можна в повній мірі підключити фантазію і створити унікальну іграшку! Декорування м`якої іграшки - найвідповідальніший момент в пошитті.



Передню частину вушок можна прикрасити тканиною рожевого кольору. Це зробить собачку милою і грайливою. Очки можна зробити з гудзичків або намистин чорного кольору і шкіряних кружечків. Вії, як правило, вишивають, як і лінію рота. Ніс також можна зробити з ґудзики.

Креативний спосіб пошиття собаки

Якщо раптом у вас під рукою не виявилося необхідного для пошиття собаки матеріалу, не варто засмучуватися, тому що зшити іграшку-собаку можна з будь-яких підручних матеріалів. Для створення наймилішого цуценя можна використовувати непотрібні дитячі колготки.

Тіло собаки виготовляється з відрізаною частини колгот. З одного боку слід міцно зшити і стягнути тканину. Потім необхідно наповнити цю частину колготок ватою або синтепоном, акуратно зшити і стягнути зі зворотного боку. Повинен вийти об`ємний овал. Голова виготовляється таким же способом, тільки менших розмірів.

Для виготовлення лапок необхідно вирізати з колготок чотири квадрати тканини, помістити наповнювач в центр і обернути його тканиною, прошив і міцно зав`язавши нитку біля основи. Зайві кінці слід обрізати.

Вушка можна зшити з невеликих відрізків шкіри, а в якості очей використовувати невеликі гудзики або намистинки. Вії і рот можна вишити нитками муліне. Таким чином можна швидко зшити казково яскраву і неймовірно милу собачку, яка буде радувати вас своїм виглядом, не порушуючи при цьому ваш спокій. Успіху і свіжих ідей вам у ваших починаннях!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!