» » » Як зшити рукавиці?

Як зшити рукавиці?

Як зшити рукавиці?

Найчастіше рукавиці в`яжуть, але якщо ви не вмієте в`язати, то саме час дізнатися, як зшити рукавиці з різних матеріалів.

Як зшити рукавиці з хутра

Для рукавиць з хутра підійде різний матеріал. Найчастіше для таких рукавиць вибирають хутро кролика, але ви можете взяти будь-який інший на ваш смак. Перш ніж приступити до шиття, хутро потрібно розкроїти і вирізати з нього деталі. Шити з хутра досить складно, і для цього потрібен великий досвід і спеціальна швейна машинка. Але для пари рукавиць можна використовувати і звичайну голку з ниткою.

Як зробити викрійку

  1. Необхідно зробити викрійку однієї рукавиці. Друга рукавиця - дзеркальне відображення викрійки першої. Існує безліч способів розкроїти хутро для рукавиць. Всі вони розрізняються, в основному, кроєм великого пальця. Найкраще почати з самого простого способу.
  2. На аркуші паперу обрисуйте контур вашої руки. Вам потрібно визначити довжину і ширину майбутньої рукавиці самостійно. Форма хутряний рукавиці складається з трьох частин - задньої частини, долоні і великого пальця. Зробити таку викрійку зовсім нескладно. Головну увагу потрібно приділити лінії великого пальця.
  3. Коли ви будете малювати деталь великого пальця, не забудьте зробити невеликий відступ на зовнішній стороні. Глибина відступу повинна бути 7-8 мм. Точно такий же відступ необхідно зробити і на підкладці вашої рукавиці.
  4. При визначенні розміру рукавиці, зверніть увагу на те, що вона повинна вільно лежати на руці. Кисті рук має бути досить просторо всередині рукавиці. Врахуйте, що у рукавиці буде підкладка, яка займе певне місце. Іноді всередину вшивають додатковий утеплювальний шар. Подумайте, чи знадобиться він вам.
  5. Перш ніж різати хутро, спробуйте вирізати деталі з паперу і з`єднати їх за допомогою машинки. Одягніть отриманий макет на долоню і оціните розмір. Так ви зрозумієте, якою має бути рукавиця.
  6. Після побудови і перевірки деталей їх потрібно акуратно вирізати з хутра, не пошкодивши при цьому ворс.
  7. Зшийте деталі між собою кушнірським швом. При цьому деталі потрібно прикладати один до одного хутряний стороною. Після зшивання рукавицю потрібно вивернути.
  8. Тепер зшийте підкладку за наявними викрійками, вставте її в рукавицю і пришити.
  9. Підверніть хутро на краях рукавиці на 2 см і зашейте краю вручну.

Як зшити рукавиці з норки

Рукавиці з норки шиють точно так же, як і з інших видів хутра. Якщо у вас вдома є непотрібна норкова шапка, то її можна перешити на рукавиці для зими. Перед початком шиття необхідно видалити клей зі зворотного боку шкурки. Для цього шкурку змочують водою, розтягують на дерев`яній дошці і закріплюють.

Як зшити рукавиці з флісу



Викрійку для хутряних рукавиць можна використовувати і для флісу. Підкладку для таких рукавиць найкраще робити з трикотажу або фланелі. Зшивати флісові рукавиці можна на машинці, так як кушнірський шов не потрібно.

Як зшити рукавиці з дублянки

Використовуйте описану викрійку для рукавиць з дублянки. Такі рукавиці вийдуть більш практичними, ніж хутряні. Підкладка для таких рукавиць не потрібно. Оригінальні рукавиці виходять з комбінації хутра з шматками дублянки на долонях. Шити рукавиці з дублянки краще вручну через високої щільності матеріалу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!