» » » Як зробити взуття?

Як зробити взуття?

Як зробити взуття?

Модний людина це той, хто відрізняється від інших. Саме тому дуже популярним, останнім часом, стало ручне творчість, модно робити щось своїми руками. Умільці виявляють власну фантазію в повній мірі і створюють незвичайні силуети і образи. Однак для різних нестандартних нарядів дуже складно підібрати відповідне взуття і тому іноді і її доводиться створювати самостійно. А як зробити взуття своїми руками так, щоб вона була не тільки незвичайною, але ще й такий, що витримає не один "вихід в люди".

Що знадобиться?

Отже, для створення пари взуття, наприклад, кед, знадобляться старі кеди, які подобаються загальним зовнішнім виглядом і формою. Для створення взуття можна використовувати, також стару пару якихось тапочок, які вже пора викинути. З них може вийти чудова форма або, якщо підошва ще хороша, її можна використовувати для нового взуття. Отже, якщо старі кросівки не потрібні, їх слід розібрати на частини, а саме, відокремити підошву, від верхньої частини з матерії. Тканина необхідно гарненько розправити, розрівняти і змалювати на папері, створюючи, таким чином, викрійку.

Якщо ж старого взуття немає, то, розглянемо як зробити взуття в цьому випадку. Для цього цілком ще придатні кросівки, слід обкласти з усіх боків фольгою і по ній змалювати силует черевика, після чого, його необхідно буде вирізати і також перенести на папір. Вийти та ж сама форма. Важливий момент: вирізаючи верх своєї майбутньої взуття, довжину п`яти необхідно зробити більше ніж потрібно. Необхідно це для того, щоб потім підігнати потрібну довжину взуття, адже зручніше зробити запас, ніж тоді перекроювати все по-новому. Отже, коли лекало для кеда буде готово, його необхідно вирізати і виконати дірочки для шнурків. Шов на взуття Hand maid найкраще розташувати посередині, між пальцями, так він буде виглядати доречніше. Тепер прийшла пора вирізати устілку її можна виготовити з повсті, тієї ж тканини що і основа або з будь-якої іншої щільної натуральної тканини. Її можна зробити, змалювавши власну ногу, проте в цьому випадку необхідно по всьому периметру залишити припуск на шов, приблизно по пів сантиметра. Також устілку можна зробити, змалювавши підошву покупної взуття, тоді припуски не потрібні, вони вже будуть враховані за рахунок товщини матеріалу. Наступним завданням буде, як зробити взуття цілісною. Тому пришиваємо верх до устілки на швейній машині, по лівій стороні і вивертаємо на лицьову сторону. Підганяємо п`яту за розміром, відрізаємо все зайве і зашиваємо задник. Не забуваємо приміряти, щоб не обрізати зайвого.

тепер підошва



Для її виготовлення, як говорилося раніше можна взяти старіше кросівки, можна купити якісь гумові шльопанці на розпродажі за пару рублів. Якщо ж нічого цього немає, то в якості щільної гуми цілком може підійти стара покришка від автомобіля. При бажанні її можна знайти або ж проявити трохи фантазії і знайти щось подібне. Отже, коли дві частини - підошва і, власне, кед, будуть готові, їх потрібно склеїти. Для цього беремо клей для гуми, або ж можна придбати спеціальний клей для проклейки взуття. Приєднавши дві частини по всьому периметру взуття, прикріплюємо прищіпки, щоб клей добре схопився, і не було прогалин у взутті.

Ось власне і все, через кілька днів, коли клей висохне, кеди будуть готові. Тепер сміливо можна займатися декором, обшивкою і прикріпленням різних блискіток, камінчиків або аплікацій. За таким же принципом можна шити і інші моделі, не тільки кеди. Ось і все, взуття готова. Вперед! На прогулянку! Тепер ви знаєте, як зробити взуття своїми руками!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!