» » » Як перешити куртку?

Як перешити куртку?

Як перешити куртку?

Часто буває так, що людина схуд на кілька розмірів, а розлучитися з улюбленими речами не може. Крім того, деякі предмети гардероба можуть бути досить дорогим і їх заміна влетить «в копієчку». Наприклад, якщо ваша шкіряна куртка вам велика, простіше її вшити, ніж купити нову.

Перш ніж вкорочувати куртку, підготуйте всі необхідні матеріали: гумовий клей, за допомогою якого слід обробляти шви і флізелін для шкіри. Також вам слід придбати і встановити спеціальну голку і лапку для шкіри на швейну машинку. Щоб в місцях прострочки не порвати шкіряний виріб, необхідно встановити крок голки більше 3 мм.

Як перешити стару куртку зі шкіри?



Якщо ви що раніше не шили і не уявляєте, як це робиться, тоді краще звернутися в швейну майстерню, оскільки ризик пошкодження речі досить великий. Але якщо ви готові ризикнути, тоді можете приступати до перешивки куртки:

  1. Для початку необхідно акуратно відокремити все приклеєні шви від куртки.
  2. Тепер розмітьте за допомогою кулькової ручки або фломастера місця, в яких буде проводитися Ушівка вироби.
  3. Далі залишаємо припуски для швів в 10-15 міліметрів і відрізаємо зайву шкіру за допомогою розкрійного ножа або скальпеля.
  4. Тепер можна з`єднати краю вироби за допомогою скотча, а низ проклеїти, використовуючи клейову стрічку.
  5. Щоб зменшити товщину матеріалу, шви необхідно відбити за допомогою дерев`яного молотка.
  6. Далі слід прокладати строчку строго по нанесеній раніше розмітці.
  7. Зігніть шви і заново проклейте їх, використовуючи гумовий клей і прес, в якості якого можна взяти холодний праску.

Крім того, зшити куртку нової моделі зі старої можна за тим же принципом, що описаний вище. Тільки спочатку вам буде потрібно розмістити виріб на рівній поверхні і приколоти його, після чого розпороти на окремі деталі і розгладити. Далі ви викроювати нові деталі зі старих і зшиваєте їх. Особливу увагу слід приділяти куточках і точності ведення рядки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!